"Siker az Eb-bronz, jöhet az olimpia!"

Szerző: N.K.Létrehozva: 2012. január 30. 16:37
Magyarország izgalmas és fordulatos mérkőzésen 12-9-re legyőzte Olaszországot, így bronzérmet szerzett az eindhoveni Európa-bajnokságon. A találkozón megjártuk a mennyet, aztán a poklot, hogy végül mégis megkoronáztassunk. A harmadik hely igenis nagy siker, a mutatott játék pedig erőt adhat a közelgő olimpiára - legalábbis a háromszoros ötkarikás bajnok dr. Kárpáti György szerint biztosan.


 

Amit Helsinki, Melbourne és Tokió olimpiai bajnoka, Torinó, Budapest és Lipce Európa-bajnoka mond, az úgy van. Dr. Kárpáti György a SportHíradó megkeresésére készségesen elmondta véleményét férfi nemzeti csapatunk teljesítményéről és csatlakozott azokhoz, akik sikerként könyvelték el a hollandiai szereplést.

"Tudtam, hogy benne van a fiúkban az érem, legyen az bármilyen színű - kezdte az 1988-ig legfiatalabb magyar olimpiai bajnok arra utalva, hogy Eb-n legutóbb 2008-ban jött össze az érem, akkor is a bronz. - Azt kell mondanom, hogy ez az együttes esélyes arra, hogy újra olimpiát nyerjen! Hogy miért? Nos, a remek felkészítés mellett a fiatalok és a rutinosabbak aránya is el lett találva."

A XX. század magyar vízilabda-válogatottjának tagja szerint az eindhoveni harmadik hely sikernek könyvelhető el, mert a mezőny nagyon sűrű és kiegyenlített. Jól példázza ezt a bronzmeccs is.

"Akkor sem izgultam, amikor az olaszok fordítottak - folytatta Kárpáti. - Annyira bíztam a fiúkban, akik szerencsére ezúttal sem hagytak minket cserben. Örülök a győzelemnek, és bizakodva várom az olimpiát."

Nem meglepő, ha a szakember a címvédő magyar válogatotton kívül a friss Európa-bajnok Szerbiát, az Eb-elődöntőben minket legyőzött Montenegrót, a világbajnok olaszokat, valamint az ezúttal leszerepelt és csak a kilencedik helyen végzett horvátokat látja esélyesnek arra, hogy Londonban a pódium legtetejére álljanak.

A fiúk mellett nem szabad megfeledkeznünk a lányokról sem. A magyar válogatott az eindhoveni bronzzal a 11. Európa-bajnoki medált szerezte a női szakágnak (a harmadik helyért a címvédő oroszokat múltuk felül 9-8-ra), legjobbjaink a kontinensviadalok 1985 óta íródó történetében a hollandiai csúcseseményig 2 aranyat, 5 ezüstöt és 3 bronzot nyertek. Áprilisban a trieszti olimpiai kvalifikációs torna következik a sorban, amelyen 12 csapat vesz részt, ebből az első négy hely ér londoni repülőjegyet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Biros hat góljával megvan az Eb-bronz!
Bizonyította, alaposan számolni kell az olimpián a magyar férfi vízilabda-válogatottal, amely Biros Péter hat(!) góljával másodszor verte meg 12-9-re az Európa-bajnokságon a világbajnok Olaszországot, ezzel bronzérmes....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu