Peches magyarok, egy gól döntött

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 8. 14:15
Izgalmas találkozó várt a férfi vízilabda Volvo Kupa közönségére a záró játéknapon. A szombat esti magyar-szerb összecsapás döntetlenje után a gólkülönbség volt hivatott dönteni a torna első helyéről. A csapatok korábbi eredményeinek tükrében a magyar együttesnek tíz góllal kellett nyernie az Egyesült Államok legjobbjai ellen. A biztató kezdés után a félidőben leblokkoltak Kemény Dénes fiai, és az addig megszerzett hétgólos előny nem hogy tovább nőtt volna, de csökkent. Válogatottunk végül 13-4-re győzött, és ezzel másodikként zárta a hazai rendezésű tornát.


VOLVO KUPA, 3. FORDULÓ
Magyarország - Egyesült Államok 13-4 (3-0, 5-1, 1-0, 4-3)
Eger, Bitskey uszoda, 1200 néző. vezette: Rodriguez (spanyol), Spiegel (német).
Magyarország: Szécsi - Hárai 1, Biros, Varga Dénes 5, Varga Dániel, Hosnyánszky, 2 Kiss Cs.: Szivós 3, Mátyás 1, Török, Hegedűs, Varga Zsolt, Kis G. 1, Létay
Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Egyesült Államok: Brooks - Witt, Wright 1, Hopkins 1, Merlo, Bailey, Smith 2 Cs.: Sagehorn, Hudnut, MacDonell, Sharf, Krumpholz, Kruzeka
Szövetségi kapitány: Terry Schroeder
Emberelőny - gól: 8/6 ill. 10/2
Ötméteres - gól: - ill. 2/1
Kipontozódott: Szivós Márton (29.p.)
A másik mérkőzésen:
ROMÁNIA - SZERBIA 3-12 (0-4, 0-3, 3-4, 0-1)

 

Nagy gólkülönbséggel kell nyerni. Ez volt a magyar válogatott feladata a Volvo Kupa záró fordulójában. Az előző körben a szerbek ellen elért döntetlen után ugyanis a pontegyenlőség garantált volt, de a magyar válogatott csak jobb gólkülönbséggel lehetett volna tornagyőztes. Az ellenfél pedig az az amerikai csapat volt, amelyet a visszavágás vágya is fűthetett a pekingi olimpia döntőjében elszenvedett vereség után.

Az első játéknapon a románok "nem tettek sokat" a sikerünkért, Kovács István csapata a 17. percben talált be először a szerbek kapujába. A végeredmény 12-3 lett, így a magyar csapatnak tíz gólos győzelemre volt szüksége a végső sikerhez.

A találkozót díjátadó előzte meg, dr. Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke Szivós Mártont és Varga Dánielt köszöntötte századik válogatottságuk alkalmából.

 



Az "elvárásoknak" megfelelően kezdte a mérkőzést a magyar válogatott, sorban Hosnyánszky Norbert, Hárai Balázs és Varga Dénes lőttek szépségdíjas gólokat, miközben Szécsi Zoltán hálója érintetlen maradt. Az első negyed után tehát már csak mínusz héttel álltunk. 

Megingathatatlan és magabiztos. Ezzel a két szóval lehetne jellemezni válogatottunk játékát. Félidőre mindössze egy bekapott gól ellenében nyolcat lőtt a magyar csapat, vagyis már csak három találat hiányzott a célként kitűzött tízhez.

Kemény Dénes együttese nagyon érezte, hogy mikor kell centerbe bejátszani úgy a labdát, hogy az kiállítást érjen. A megítélt fórokat pedig sorra szépen kijátszották, így közönségszórakoztató, látványos gólokat szereztek a hazaiak. Ahogy a tornán végig, Varga Dénes és Hosnyánszky is remekelt, Hárai pedig ezúttal is belőtte a lassan már hagyománnyá váló center-csavargólját.

 


 

Térfélcsere után megtorpant a csapat. Nem voltak olyan pontosak a lövések, a kipattanók sem jöttek jó helyre , és a figurák sem pörögtek olyan olajozottan. Az utolsó negyed előtt tehát 9-1-re állt a találkozó, maradt izgulnivaló a záró játékrészre.

A helyzet viszont csak tovább romlott. Legjobbjaink nem tudtak gólt szerezni, az ellenfél viszont kezdett belejönni, így a különbség csökkent. Ahogy a mi reményeink is az elsőségre. Az amerikaiak folyamatosan emberelőnyben játszhattak, míg a túloldalon erre nem sok példa akadt.

Ezen a tornán azonban nincs szerencsénk a játékvezetőkkel, az utolsó percekben már megint ők nyúltak bele  - rosszul - a meccsbe. Másfél perccel a vége előtt a magyar csapat támadhatott. Szabaddobáshoz jutottunk, amit nem hagytak elvégezni. A bíró pedig ahelyett, hogy kiállítást fújt volna, kontrát ítélt.

Az amerikai támadásnak korán vége szakadt, Varga Dénes megúszott, és az egész meccsen remeklő tízes ötödik gólját szerezte az összecsapáson, ezzel 13-3.

A túloldalon a vendégek ismét előnybe kerültek, amit gólra is tudtak váltani, így a 13-4-es végeredménnyel szerb tornagyőzelem, és magyar második hely született. A mérkőzést követő díjátadón kihirdették a Volvo Kupa legjobbjait. Bár Kemény Dénes négy kapust nevezett a tornára, mégsem közülük került ki a legjobb portás. Az ugyanis a szerbek klasszis hálóőre, Szlobodan Szoro lett. A mezőnyjátékosok közül az idősebbik Varga-fivért, Dánielt választották meg.

 


 

A VOLVO KUPA VÉGEREDMÉNYE:
1. Szerbia
2. MAGYARORSZÁG
3. Románia
4. Egyesült Államok

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu