Öt gól különbséggel vertük a németeket

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 27. 21:40
Olimpiai címvédő vízilabda-válogatottunk barátságos felkészülési mérkőzésen 9-4-es győzelmet aratott Berlinben a házigazda Németország felett. A magyar szövetségi kapitány, Kemény Dénes egyedül a válogatott összeszokatlanságát emelte ki hibaként, majd gratulált az újoncoknak.


VÍZILABDA, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS:
Németország–Magyarország 4–9 (1–1, 1–3, 2–2, 0–3)
Gólszerző: Politze 2, Mackeben, Schuler, ill. Varga Dénes 4, Biros 2, Hosnyánszky, Madaras, Török.

Az első felvonás szokatlanul gólszegényre sikeredett, azonban a vezetést a mieink szerezték meg, miután Biros Péter ötméteresből vette be a házigazdák kapuját. A Kemény-legények pechjére azonban nem sokkal később Sören Mackeben szerzett akciógólt, így nyolc perc elteltével döntetlenre álltak a csapatok.

 

A következő periódus elején Varga Dénes találatára még jött német válasz, azonban Hosnyánszky és Biros ie eredményes volt a nagyszünetig, így a magyar válogatott két felvonás után 4-2-re vezetett. Ebben nagy szerepe volt Nagy Viktor kapusnak is, aki több ízben szabott gátat a hazaiak próbálkozásainak.

 

A folytatásban újra Varga Dénes villogott, két góljának köszönhetően már négy volt a fór, de az összeszokottság hiánya érződött csapatunkon, így a záró negyedre kettőre apadt az előny.

 

A negyedik szakaszban azonban már nem volt pardon: a magyar gárda egyértelműen dominált, amelynek következtében a végére öt lett a különbség.

 

Dicséretes, hogy a válogatottban először szóhoz jutó Török Béla büntetőből volt eredményes, ő szerezte a kilencedik gólunkat.

 

 


 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu