„Minden egyes pofon jól jön"

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 22. 22:10
Óriási meglepetésre, a magyar férfi vízilabda-válogatottnak nem sikerült legyőznie Németország legjobbjait. Mi lehet a váratlan pofon oka? Eltaktikázta volna a kapitány? Motiválatlanok lennének a játékosok? Vagy egész egyszerűen csak túlmisztifikáljuk egy döntetlen tényét? Minderről és sok másról is elmondja véleményét korábbi világbajnoki ezüstérmes pólósunk, Vincze Balázs.


„Úgy is mondhatnám, hogy a szakértőt és a közvéleményt is meglepte ez a meccs. A mutatott játék egy dolog és az elért eredmény egy másik. Ezt a német válogatottat középszerű játékkal is meg kellett volna vernie a magyar csapatnak. A 2-0-s vezetésünk az elején megadhatta volna az alaphangot, ám inkább a mieinket lepte meg, hogy a németek nem tették fel a két kezüket, hanem mindent egy lapra feltéve küzdöttek. De ugye ismerjük az ő mentalitásukat és hozzáállásukat. Én ezt az eredményt nagyobb meglepetésnek tartom, mint a szerbek vereségét. Hiszen a németeket továbbra is a hetedik vagy nyolcadik helyre várom, Déneséket pedig a legjobb négybe, de leginkább éremszerző pozícióba."

„Nem mondom azt, hogy nem jelent semmit ez az eredmény, de úgy tűnik, nem volt véletlen a románok elleni fiaskó. Ahogy mindenki, úgy a csapat is arra számított, hogy ez a hét még a felkészülésé lesz és beiktatnak majd egy keményebb edzést, amelyre alapozni lehet, illetve szabályozni az ott nyújtott teljesítményt. De ezt a forgatókönyvet most egy kicsit átírta ez a mérkőzés. Valóban nem számítottunk erre a döntetlenre, be kell látni, gyengén játszottak a fiúk. Talán csak egyedül Hosnyánszky Norbert tudott felnőni a feladathoz. Itt nemcsak a góljaira, hanem a védekezés megszervezésére is gondolok. Hullámzó teljesítményt nyújtottak a srácok, no meg ott voltak Alexander Tschigir fantasztikus védései"

„Nem tudom elképzelni, hogy eltaktikázzák a következő mérkőzést. Ahogy a románok elleni vereség után, úgy most is össze fogják kapni magukat. Bár az egész csapatra igaz volt a fásultság, ám ilyenkor az ember előkapja régi, pozitív végkicsengésű emlékeit. Amilyen például Sydney is volt. Ott is borzasztóan nyögvenyelősen mentek a csoportmeccsek, a végeredményt meg ismerjük. Én azt mondom, minden egyes pofon jól jön. Nyilván leülnek majd beszélgetni a játékosok, egymással és a kapitánnyal is. A két háromszoros olimpiai bajnok, Kiss Gergő és Biros Péter is biztos talál majd alkalmat arra, hogy összehívja a csapatot, hogy megbeszéljék a dolgokat. Pánikra nincs ok. A sikerek a csapat sikerei, a kudarcok szintén az egész társaság kudarcai. Ahogy azt korábban már mondtam, nemcsak fizikailag kell tudni feldolgozni a nyomást, hanem pszichikailag is."

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu