Mese a tizenkét Honvéd-találatról

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 13. 21:24
Érdektelenül kezdődött, és unalomba fulladt a férfi vízilabda-bajnokság hatodik fordulójának a szombati Euroliga-gála miatt csütörtökön lejátszott találkozója. A 12-5-re végződő mérkőzésen Molnár Tamás gyomorfertőzése miatt nem játszott, a legeredményesebb Szivós Márton lett, aki négy gólt szerzett. A Honvéd számára tehát edzőmeccsként funkcionált ez a kiállításokkal teletűzdelt találkozó a vasárnapi, Vasas elleni rangadó előtt.


FÉRFI VÍZILABDA OB1, 6. FORDULÓ
Honvéd - OSC 12-5 (2-0, 4-0, 3-2, 3-3)
Kőér utca, 100 néző. vezette: Horváth Cs., Vogel
Honvéd: Gergely - Vári, Bátori (2), Iosep (1), Szivós (4), Székely (1), Matajsz (1) Cs.: Györke (kapus), Jansik (1), Paján (1), Vindisch (1), Borsós. Edző: Vad Lajos
OSC: Áts - Benczúr, Gábor B. (1), Hangody Gy. (1), Szécsi D. (1), Tóth L. (1), Sziklai Cs.: Klie, Tiba, Ürögi, Ibolya (1), Cseh, Balla. Edző: Bíró Attila
Emberelőny - gól: 8/1 ill. 6/1
Ötméteres - gól: 1/1 ill. 1/0

 

Eseménytelenül kezdődött az első játékrész, a negyed feléig még lövésig sem jutottak el a csapatok. Ekkor aztán Matajsz, majd közvetlen utána Szivós is közelről mattolta az amúgy jól védő Áts Bertalant.

A második játékrészben sem sokat változott a helyzet, hazai oldalról még a csapatfelállás szintjén sem: mindössze Iosepet cserélte le Vad Lajos. Helyette Vindisch állt be, aki jó váltásnak bizonyult, három kihagyott emberelőny után értékesíteni tudta a negyedik megítélt fórt.

Áts annyira megrettentette a hazaiakat, hogy távolról továbbra sem bírták őt átlőni, ellenben közelről: Bátori talált be. Ötmétereshez jutott a vendégegyüttes, melyet azonban Gergely hárított. Honvéd-oldalon aztán még két gól született (Paján, Székely), így a térfélcsere előtt már 6-0-ra vezetett a Domino.

A nagyszünet után Szivós élénkült fel a medencében, két találatot követően emberhátrányban szerzett labdát a Honvéd nyolcasa. A negyed vége előtt előtt három perccel ismét fórhoz jutott az OSC, időt kértek. Ebből ugyan nem tudtak betalálni, de a lepattanó labdát végül Tóth László bevágta az üres kapuba. Megvolt a becsület...

Sőt, vérszemet kaptak a vendégek, Szécsi Dávid egy óriási átlövésgóllal lepte meg Gergelyt. A negyed legemlékezetesebb pillanatát mégis Andrei Iosep szolgáltatta, aki kilenc méterről, szabaddobásból egy gyönyörű ejtésgólt repített Áts kapujába.

A záró játékrészben a Honvéd második számú kapusa, Györke Zsolt is lehetőséget kapott. Szivós ötméteresből lőtt gólja, és Bátori találata után Ibolya, az OSC centere, majd Gábor Barna voltak eredményesek.

Lehetne mondani, hogy a Honvéd a végére kiengedett, de ez azért nem igaz, mert fel se pörgött a Domino együttese. Épp ezért szép teljesítmény a tizenkét lőtt gól a nagyon gyengén játszó OSC ellen.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu