Megszűnik a női póló egyik fellegvára

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 11. 15:05
Véget ér egy korszak a női vízilabdában. Megszűnik a Domino Honvéd női csapata - olvashatjuk a klub hivatalos weboldalán. Novák Ferenc szakosztály-igazgató elmondása szerint a gazdasági válság okozta nehézségek vezettek eddig a szomorú bejelentésig. A játékosok szétszéledtek. Van, aki Dunaújvárosban, van, aki Görögországban folytatja pályafutását.


Már nemcsak a kosárlabdában és a kézilabdában, hanem az „agyonszponzorált" vízilabdában is felütötte a fejét a gazdasági válság. A kosarasoknál mindennaposak a pénzügyi gondok, míg a kéziseknél legutóbbi a két magyart is foglalkoztató Podravka Koprovnicánál jelentették be, holgy összes légiósuk mehet, amerre lát. Nos, ezúttal a világ élvonalába tartozó női pólósaink egy része került nehéz helyzetbe.

A nemrég befejeződött római világbajnokságon hetedik helyen végző válogatottunkban ugyanis hét Domino Honvéd-játékos is szerepet kapott. Most ez a hét hölgy kereshet magának új munkaadót, klubjuk ugyanis bejelentette, hogy a női csapat megszűnik.

Állítólag szó volt arról is, hogy a játékosok amatőrként folytatják majd, ám - érthetően - ezt nem vállalták. 

A csapatot egyébként 2004-ben alapították és ötéves története során többek között három magyar bajnoki cím, egy LEN-kupa és egy Szuperkupa-győzelem fűződik a kőbányai klub nevéhez. 

TÁVOZÓ A FÉRFIAKNÁL:
A férficsapatnál szerencsére szó sincs megszűnésről. A játékoskeretben azonban akadnak változások. Gór-Nagy Miklós érkezett, míg Molnár Tamás és Vindisch Ferenc távozott. Utóbbiakhoz csatlakozott most a román Andrei Iosep, aki egy esztendő után hagyja ott a Honvédot és igazol az olasz Latina Pallanouto együtteséhez.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu