Megmutattuk, mit jelent a magyar virtus!

Szerző: SH, MTILétrehozva: 2014. július 17. 21:55
Végig vezetve legyőzte a szerb válogatottat, és nagy lépést tett az Eb-elődöntőbe jutás felé a magyar vízilabda-válogatott csütörtök este, a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában. Az első hét percben nem esett gól az összecsapáson.


VÍZILABDA EB 2014, BUDAPEST
Férfi torna, B csoport:
Magyarország-Szerbia 8-6 (2-0, 3-3, 2-2, 1-1)
A magyar góldobók: Varga Dénes, Madaras, Vámos 2-2, Decker Á., Gór-Nagy 1-1.

Az esti mérkőzés a Hajós uszodában, telt ház, hatezer ember előtt emberelőnyös helyzetek kölcsönös elpuskázásával indult. Már csaknem lepergett a teljes első negyed, amikor megszerezte és növelte is vezetését a Benedek Tibor szövetségi kapitány irányította csapat: pazar passzok után előbb Varga Dénes, majd - alig három másodperccel az első szünet előtt - Decker Ádám húzta a hálóba a labdát (2-0).

A második negyedben büntetőből szépítettek a szerbek, Gór-Nagy Miklós pompás bejátszás végén vette be közelről a szerb kaput (3-1). Aztán váratlanul cserével végleg kiállítottak egy szerbet és a magyar centert, Hárai Balázst, ez inkább a vendégeknek tett jót, akik rögtön ezután "sima" emberelőnyben betaláltak (3-2). A csata hevessége mit sem csökkent, s mindeközben Varga Dénes másodszor is eredményes volt, miután parádés csellel tisztára játszotta magát (4-2). Újabb magyar kiállításra következett szerb gól (4-3), majd hazai emberelőnynél Madaras Norbert balkeze villant (5-3).

A harmadik játékrész vendéggóllal kezdődött, de frappáns válaszként Vámos Márton, a csapat másik balkezese bombázott védhetetlenül a kapu bal oldalába (6-4). A következő - emberelőnyös - akció lezárásaként pedig ismét Madaras jött, akinek lövésére nem ért oda a rivális kapusa (7-4). A folytatásban Decker Attila hárított sokadszorra bravúrosan, még a hat az öt elleni játéknál sem tudtak közelebb zárkózni a szerbek, csupán a negyed legvégén (7-5).

A befejező nyolc percben szerb emberelőnyök maradtak ki, aztán magyar fórnál meglett a gól: a duplázó Vámos pattintotta a kapuba a labdát (8-5)

Benedek Tibor az M1-nek: Mérföldkőnek számít ez a győzelem, most mutattuk meg igazán mire vagyunk képesek, és milyen erős nálunk a csapatszellem.

Kiss Gergely: Felháborító volt a bíráskodás, lenyűgöző volt a magyar csapat.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu