Marosi Ádám negyedszer magyar bajnok

Szerző: MTILétrehozva: 2011. június 25. 20:22
A címvédő Marosi Ádám győzelmével zárult szombaton a felnőtt férfi öttusa országos bajnokság - a Honvéd világbajnoka megszakítás nélkül negyedik egyéni aranyérmét szerezte meg.


A nyílt bajnokság 34 fős mezőnyében a 16 magyar mellett orosz, olasz, német, szlovák, ír és guatemalai versenyzők is rajthoz álltak. A záró, kombinált számot az orosz Makszim Kuznyecov 12 másodperccel Marosi Ádám előtt kezdte, ám a második sorozat lövés után már Marosi vezetett, és meg is őrizte ezt a pozíciót.

"Kemény nap volt, különösen a vívásom volt küzdős. Nyerni lehet könnyedén és kissé görcsösen is, most az elvárások miatt az utóbbi volt rám jellemző. Örülök, hogy 2008 óta megszakítás nélkül én vagyok a hazai legjobb" - mondta Marosi Ádám.

A kombinált szám előtt került sor a mobil öttusalőtér névadó ünnepségére. A hazai világversenyeken már többször kipróbált lőtér ezentúl az úszó olimpikon, majd öttusázó Lázár Péter nevét viseli.

Az 1980-ban, 30 éves korában, autóbalesetben elhunyt öttusázó emlékét egy tábla őrzi, mely szerint Lázár Péter olimpiai és világbajnoki aranyak nélkül is legendás alakja az öttusának.

Az országos bajnokság vasárnap a váltók versenyével zárul.

Eredmények:
férfi egyéni (34 induló):
1. Marosi Ádám (BHSE) 5928 pont
2. Németh Róbert (Alba Volán) 5816
3. Demeter Bence (Alba Volán) 5804
csapat (3 induló)
1. Alba Volán "A" (Németh Róbert, Demeter Bence, Prill Péter) 17.208
2. Alba Volán "B" (Harangozó Bence, Demeter Gergely, Málits István) 16.536
3. KSI (Kasza Róbert, Horváth Norbert, Medveczky Bálint) 16.160

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu