Magyar Vk-érem Ausztriából és Athénból

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 1. 18:20
Szép magyar sikerek születtek vasárnap a különböző vívó Világkupa versenyeken. Decsi Tamás Athénban második lett a férfi kardozók mezőnyében, Varga Gabriella ezüstöt szerzett az ausztriai Salzburgban női tőrben, míg a férfi párbajtőrcsapat ötödik helyezett lett az olaszországi Legnanóban.


Decsi Tamás a döntőben Nemcsik Zsolt mumusától, a 2004-ben olimpiai bajnok olasz Aldo Montanótól kapott ki. Harmadik a német Nicolas Limbach és az ugyancsak olasz Luigi Samele lett.

A százfős mezőnyben a többi magyar eredményei: Szilágyi Áron 18., Lontay Balázs 19., Kósa Miklós 27., Hamar Balázs 41., Iliász Nikolász 44., Gémesi Csanád 47., Nagy Zsolt 56., Nagy Pál 64., Puy Kristóf pedig 90.

Salzburgban a győzelmet a dél-koreai Nam Hjun Hi szerezte meg, másodikként a francia Corinne Maitrejean végzett. Varga mellett a német Carolin Golubytskyi lett harmadik.

Férfi párbajtőrcsapatunk sikerrel vette a nyolcaddöntőt az olaszországi Vk-n, 42-34-re verték a norvégokat, ám a negyeddöntőben szoros meccsen, 33-32 arányban alulmaradt az amerikaiakkal szemben. Az ötödik helyért vívva előbb 42-29-re a németeket, majd igazán könnyedén, 45-17-re verték az ukránokat.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu