Magyar sikerek az európai kupákban

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 11. 07:50
Mind a négy magyar férficsapat sikerrel vette a hétvégi akadályt az európai vízilabdakupákban: a Szeged és az Eger az Euroligában jutott fel a kontinens legjobb 16 együttese alkotta főtáblára, míg a Ferencváros és a Honvéd a második számú sorozatban, a LEN Kupában lépett tovább az első selejtezőkörből az október 22. és 24. közt esedékes másodikba.


A legjobban a Szeged teljesített, Kásás Zoltán legénysége mindhárom mérkőzését megnyerve - 11-6 a szerb Vojvodina, 10-8 az orosz Kazany, 11-10 az olasz Brescia ellen - csoportelsőként ment tovább. A négy négycsapatos főtábla sorsolásán már a bajnok Vasas is részt vesz, amely kiemeltként csak a legjobb 16-ban kezdi meg szereplését.

A LEN Kupában ezen a víkenden kezdődött el a mezőny megrostálása, és a nyitóvizsgán magabiztosan jutott túl mind az FTC, mind a Honvéd. Igaz, az első selejtezőkör eleve nem jelenthetett gondot, hiszen az egyes - hol öt, hol hatcsapatos csoportokból - az első négy helyezett egyformán tovább került.

Ezzel együtt biztató, hogy a Ferencváros mind a négy meccsét magabiztosan nyerve végzett az élen, a másodikként zárt Honvéd pedig négy győzelem mellett csupán a csoportelső olasz Posillipótól kapott ki. A következő kör azonban nyilvánvalóan már nehezebb lesz mindkét magyar gárda számára.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu