Magyar nyolcadik hely az öttusa-vb-n

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 5. 12:25
A nyolcadik helyen végzett a Pataki Viktória, Németh Róbert páros a csengtui öttusa-világbajnokság vasárnapi váltóversenyében, melyet vegyes csapatokkal rendeztek.


A magyarok a vívás után kilencedikek voltak, aztán a 2x100 m-es úszóváltóban a negyedik legjobb időt érték el. A lovaglást megnyerték, a 2x2000 m-es, lövészetekkel megszakított futásban Pataki elsőre még az élcsoporttal, egészen pontosan elsőként, második sorozata után viszont csak hetedikként jött ki a lőállásból, majd futótávja végén kilencedikként váltotta Némethet, aki két jó sorozattal egy helyet előrelépett. A dobogóra a lengyelek, az ukránok és a litvánok állhattak fel a 19 duót felvonultató mezőnyben.

A magyarok a vívás után kilencedikek voltak, aztán a 2x100 m-es úszóváltóban a negyedik legjobb időt érték el, ezzel két pozíciót előreléptek. Ezután nagyon összeszedett, koncentrált produkcióval megnyerték a lovaglást - Pataki hibátlanul, Németh két akadályveréssel ment végig a pályán -, s ennek, valamint több rivális rontásának eredményeként másodikként kezdhették a 2x2000 m-es, lövészetekkel megszakított futást.

A sűrű élmezőnyben az első és a nyolcadik között mindössze 19 mp volt a különbség a startnál. A táv során többször változott a sorrend, Pataki elsőre még az élcsoporttal, egészen pontosan elsőként, második sorozata után viszont csak hetedikként jött ki a lőállásból, majd futótávja végén kilencedikként váltotta Némethet, aki két jó sorozattal egy helyet előrelépett.

Pataki vívásban, úszásban és lovaglásban, Németh pedig úszásban, lovaglásban és a kombinált számban nyújtott jó teljesítményt. A dobogóra azok a párosok állhattak, amelyek tagjainál nem volt "lyukas szám".

Vegyes váltót először rendeztek felnőtt vb-n, hétfőn a férfiak váltóversenyére kerül sor a viadalon.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu