Kockázatok és mellékhatások Róma felé

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 13. 11:38
Ismét meglepőt húzott Kemény Dénes! A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihagyta a római világbajnokságra utazó keretéből a háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltánt. Az egri hálóőr számára sérülései jelentették „végzetét", ám ha jobban belegondolunk, logikus a szakember döntése. Kockáztatni semmiképpen sem szabad. Főként úgy nem, hogy látható, ennek az együttesnek még nincs benne egyértelműen a kezében a siker.


Lehet-e jó döntés egy olyan játékos mellőzése, akit a világ egyik legjobb kapusának tartanak. Ha csak magát a tényt nézzük semmiképpen, ám Szécsi Zoltán esete egészen más. A háromszoros olimpiai bajnok klasszist évek óta hátráltatják váll- és lábsérülések, így egy világversenyen való szerepeltetése erősen kockázatos.

Éppen ezeket vette figyelembe Kemény Dénes is, amikor a hétvégi, Margitszigeten rendezett Unicum Kupa zárónapján kihirdette a római világbajnokságra utazó keretet. Azt a keretet, amelynek az egri kapus nem tagja. A kapitány a következőkkel indokolta Szécsi kihagyását a válogatott hivatalos oldalán.

Szécsi Zoli sok apró sérüléssel küzd, ennek ellenére nem nyújtott a felkészülés alatt gyengébb teljesítményt, mint a másik két kapus, sőt bizonyos időszakban jobbat produkált, de úgy gondolom, hogy ennyi apró sérüléssel egy kéthetes világbajnokságon, egy ilyen fontos poszton nagyon kockázatos a szerepeltetés, mert könnyen előfordulhat, hogy egy rossz mozdulat után egy kapussal maradok.  Ez természetesen akkor is megtörténhet, ha két egészséges kapussal megyek ki, de így lényegesen nagyobb a rizikó,"

A hazai rendezésű viadalon kapott játéklehetőség alapján egyértelműnek látszott ki a másik két kimaradó. A szegedi Török Béla összesen kb. négy percet, a ferencvárosi Mátyás Zoltán pedig egyetlen másodpercet sem tölthetett a medencében. Utóbbi az éremosztás után nyilatkozott a SportHirado.hu-nak. 

„Hát persze, hogy pocsék érzés volt a partról figyelni a többieket. Ez volt a kapitányi döntés, el kell fogadni. Első éves válogatottként egyébként is nagyon örülök, hogy itt lehettem a srácokkal."

Kemény Dénes honlapunknak elmondta, sok mindennel elégedett, de szerette volna, ha megnyerik az Unicum Kupát. 

"A fiúk és az én benyomásom is az volt, hogy a szerbeket is meg tudjuk verni. Nem sikerült, tovább kell menni. Most van egy plusz hetünk, koncentrálni kell és formábahozni a csapatot. Ki kell küszöbölnünk az esetlegességet mind a támadásban, mind a védekezésben."

Az együttes a játékosok külön kérésére nem szerdán, hanem már kedden folytatja a felkészülést, szerda este pedig Gyöngyösön barátságos mérkőzést játszik Ausztrália legjobbjaival. Csütörtökön edzés, majd csapatfotózás, szombaton pedig irány Róma! 

AZ UTAZÓ KERET:
Kapusok: Gergely István (Honvéd), Nagy Viktor (Vasas)
Mezőnyjátékosok: Biros Péter (Eger), Gór-Nagy Miklós (Budva), Hárai Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Vasas), Kis Gábor (Vasas), Kiss Gergely (Primorac Kotor), Madaras Norbert (Pro Recco), Szivós Márton (Honvéd), Varga Dénes (Vasas), Varga Dániel (Vasas), Varga II. Zsolt (Eger)

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu