Kivágta a rezet a férfi kardcsapat

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 8. 17:06
A Gerevich-Kovács-Kárpáti kardvívó Világkupa vasárnapi zárónapján a csapatversenyt rendezték Budapesten, a Nemzeti Sportcsarnokban. A Decsi Tamás, Iliász Nikolász, Lontay Balázs, Szilágyi Áron alkotta magyar kardcsapat egész napos kiváló teljesítményét megkoronázva a döntőben 45:37-re győzte le a fegyvernem fenoménjainak számító franciákat.



Pénteken és szombaton az egyéni versenyt bonyolították le, vasárnap a csapatok küzdelme zárta a kardvívó Világkupát a Nemzeti Sportcsarnokban és Tornacsarnokban. A tizenhat csapatos főtáblán honfitársaink először a németekkel szálltak szembe. Remek produkcióval 45:41-re nyertek, a folytatásban pedig az oroszok vártak rájuk.

Némi meglepetésre a magyar válogatott pillanatnyi kétséget sem hagyott a találkozó végkimenetelét illetően, az első tustól az utolsóig kézben tartotta az asszót. A vége 45:32 lett ide. Következett Olaszország, a tét immáron a döntőbe jutás volt.  

A csörte elején a dél-európaiak jelentős előnyre tettek szert, de éppen időben ébredtek a magyarok, visszahozták a győzelem reményét. Iliász Nikolász virtuóz vívásának hála az utolsó asszót Szilágyi Áron két tus különbséggel vette át. Riválisa az athéni egyéni fináléban Nemcsik Zsoltot vitatott körülmények között felülmúló Aldo Montano volt.

Szilágyi lenyűgöző teljesítményt nyújtott a páston, annak rendje és módja szerint előbb védett, aztán vágott, ezt pedig minden adandó alkalommal megismételte. Egyenlített és fordított, 45:43-ra hoztuk az elődöntőt.

A fináléban a magyarok teljesítménye már-már az oroszok elleni fölényre emlékezetett, nem teremhetett sok babér a franciáknak ezen a délutánon. 45:37-re diadalmaskodott a Decsi Tamás, Iliász Nikolász, Lontay Balázs, Szilágyi Áron összetételű magyar csapat. Volt mit ünnepelni, járt az elismerő tapsvihar és a „Szép volt, fiúk!” a közönség soraiból. 
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu