Kis Gergő legyőzte Cseh Lászlót

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 27. 20:13
Bernek Péter sikere egy nappal korábban még úgy ahogy borítékolható volt 200 háton, hiszen Cseh László ezen a távon utoljára a 2006-os Európa-bajnokságon indult – az viszont általános meglepetést keltett, Peking ezüsérmesének 200 pillangón is be kellett érnie a második hellyel az Allianz országos bajnokság harmadik napján.


A távon a 2008-as olimpián még Európa-csúccsal ezüstérmes világklasszist Kis Gergő előzte meg, aki jóformán végig vezetett, Cseh száz és százötven között fogta be majdnem, ám a fordulót követően ismét az ajkai kiválóság lódult meg, és végül bő tempóelőnnyel ért a falhoz. Kis Gergő aztán 1500 gyorson, mintegy levezetésképpen szintén első lett – a zárónapi 200 mell és 200 vegyes ezután már felüdülés lesz számára...


Az uraknál még megemlítendő Szele Dávid sikere 50 mellen: a ferencvárosiak fiatal tehetségével kapcsolatban megemlítendő, hogy ő az egyetlen a mezőnyben, aki a szuperdresszek új generációjának egyik „legvadabb“ kiadásában, a Jaked barnásvöröses termékében úszik, s maga sem tagadja, a ruha sokat jelent a haladásnál.


A lányoknál békésen telt a nap, a Jövő SC képviselői remekeltel: Mutina Ági kötelező győzelmet aratott 400 gyorson, Verrasztó Evelyn pedig 50 méter pillangón – s hogy ez a nap se múljon el országos rekord nélkül, arról éppen a két hölgy és társaik gondoskodtak, miután csaknem három másodpercet faragtak saját csúcsukból a 4x100 méteres gyorsváltóban.

NYILATKOZATOK
Kis Gergő (a 200 m pillangó és az 1500 m gyors győztese)
"Hú, nagyon mentem, csak úgy hordtam a vizet... Jó érzés volt nagyon, tudtam, a lehető legjobban el kell mennem Lacitól, mert ha csak egy kicsit is magamra engedem, végem van. Nagyon örülök, hogy sikerült nyernem, jót tesz a véremnek... Az 1500 már szinte levezetés volt ehhez képest, 800-ig kifejezetten jólesett, „sajnos“, utána muszáj volt tartani az iramot, akkor már egy picit fájt az úszás..."

Cseh László (ezüstérmes 200 m pillangón)
"Nem tudom, mi volt velem, akármit csináltam, azt éreztem, nem haladok a vízben. Őszintén szólva nem is tudom, mikor úsztam ennyire rosszul pillangón, se sebesség, se ritmus, semmi. De azért a világbajnokságig összeszedem magam".

Turi György (Cseh László edzője)
"Meg kell nézni, hány számban indult Laci tavaly ilyenkor, hányban most, össze kell vetni az időeredményeket. Tavaly nem állt ratjhoz 12 számban, és az időeredményeivel sincs baj, országos csúcsokat ér el, gyorson kifejezetten javult, és a száz pillangó is rendben volt. Az elmúlt hetekben extra-terhelést kapott, mostanra elfáradt, ezt látták a vetélytársai is, megszimatolták a lehetőséget, ő pedig ebben a fáradt állapotában most nem bírta tartani a tempót. Most annyi a feladat, hogy ezt normálisan dolgozza fel, bár tény, nem szokott hozzá az ilyesmihez."

Verrasztó Evelyn (az 50 m pillangó győztese, negyedik emberként országos csúcshoz segítette a Jövő SC váltóját)
"Éppenséggel ma sem panaszkodhatom, jól ment minden, de még jobban fel szeretnék pörögni a világbajnokság rajtjáig".

Szele Dávid (az 50 m mell győztese)
"Nem tagadom, hogy ez a dressz segít. Alapvetően jobban siklik az ember a vízben, viszont maximum száz méterre jó, hosszabb távokra már nem, annyira összepréseli a testet. Nem, a többiek nem tesznek megjegyzéseket – nekem egyébként a klubom szerezte be ezt a dresszt".

Mutina Ágnes (a 400m gyorsúszás győztese)
"Ahhoz képest, hogy a foghúzásom miatt antibiotikumokat szedek, nem is ment annyira rosszul. Jól éreztem magam a vízben, jó iramban mentem, nem lehetek elégedetlen. Ja, és már 900 forintnál tartunk a Szerencsejáték Zrt-től kapott kaparós sorsjegyekkel, és volt olyan szelvény, ahol csak egy szám hiányzott az ötmilliós főnyereményhez! (Valamennyi érmes egy-egy sorsjegyet kap ajándékba a szövetség támogatójától, a szerk.)"
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu