Későn ébredt a Honvéd, nyert a Vasas

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 9. 08:30
A Honvéd egy góllal alulmaradt a Vasassal szemben a Vodafone férfi vízilabda ob I szerda esti rangadóján, a Kőér utcában. Ami sikerült a sorozatot végül megnyerő Honvédnak a Magyar Kupában, ahol is elütötte a négy közé jutástól a Vasast, nem jött össze a bajnoki összecsapáson: Vad Lajos legénységét ezúttal legyűrte a címvédő.


A válogatott center Hárai Balázs szerzett vezetést a hazaiaknak, utána viszont 2-1-re, majd 3-2-re is az angyalföldi alakulat vezetett a duplázó horvát világbajnok Miho Boskovic és az ifjú Fülöp Bence jóvoltából. Az egymás után szintén kétszer eredményes Gór-Nagy Miklós révén azonban egyenlő állásnál (3-3) vonulhattak el a nagyszünetre a csapatok.

A harmadik játékrészből csaknem öt perc lefutott már, amikor újból rezdült a háló, jelesül a Vasasé: ekkor Tóth Márton centergóljával visszavette a vezetést a Honvéd, viszont a triplázó Boskovic a negyed hajrájában egalizált (4-4).

A zárószakaszt a vendégek kezdték hatásosabban: előbb az amerikai légiós, a center Jeff Powers jelentkezett be akciógóllal, aztán szabaddobásból Kovács Róbert volt eredményes, majd Fülöp találta meg másodszorra is a kapuba vezető utat, így hárommal elhúzott a piros-kék társaság (4-7). Csakhogy a Honvéd nem adta fel, Gór-Nagy talált be, utána pedig Hárai - bő két perccel a vége előtt - még közelebb zárkóztatta együttesét (6-7), pontot mentenie azonban, bár volt rá több lehetősége is, végül még sem sikerült a házigazdának.

Eredmény: Groupama-Honvéd – TEVA-Vasas-UNIQA 6-7 (1-1, 2-2, 1-1, 2-3), góldobók: Gór-Nagy 3, Hárai 2, Tóth M. 1, illetve Boskovic 3, Fülöp 2, Powers, Kovács R. 1-1. Az éllovas Vasas megőrizte veretlenségét a bajnokságban, a Honvéd először kapott ki a szezonban. További eredmény: FTC-Fisher Klíma - Szeged-Beton VE 6-8 (2-1, 2-3, 2-1,0-3), BVSC-Zugló - ASI 13-6 (2-3, 2-2, 5-0, 4-1).

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu