Kemény Dénes a Hírességek Csarnokában

Szerző: MTILétrehozva: 2011. május 7. 12:56
Kemény Dénest hivatalosan is beiktatták a vizes sportágak legnagyobbjait tömörítő Hírességek Csarnokának (ISHOF) lakói közé. A férfi vízilabda-válogatottat megszakítás nélkül háromszor olimpiai győzelemre vezető szövetségi kapitányt magyar idő szerint szombatra virradóra ünnepélyes külsőségek között avatták az egyesült államokbeli International Swimming Hall of Fame tagjává.


A floridai Fort Lauderdale tengerpartján lévő panteonban négynapos rendezvénysorozaton találkozott a sportág krémje, és a program csúcspontja a 2011-es kitüntetettek tiszteletére rendezett péntek esti ceremónia volt, amelyen átadták a vizes sportágak kiválóságainak még tavaly novemberben odaítélt "halhatatlan" címet.

"Köszönöm aranyérmes játékosaimnak, segítőimnek, s a szurkolóinknak, hogy ekkora megtiszteltetésben részesülhettem" - nyilatkozta a helyszínről a válogatott hivatalos honlapjának, a www.vlv.hu oldalnak Kemény Dénes, aki a hivatalos indoklás szerint azzal kerülhetett be a Hall of Fame-be, hogy 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban is ötkarikás elsőséget szerzett a nemzeti együttessel.
 
Budapesten hétfő délben - közvetlenül hazaérkezése után - a szövetség, a magyar pólót támogató főszponzor, a Vodafone, továbbá a kormány és a Magyar Olimpiai Bizottság képviselői a sajtó jelenlétében köszöntik a Hírességek Csarnokának frissen beiktatott magyar tagját.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu