Hivatalos: Európa legjobbjai hazánkban!

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 3. 18:32
Újra rangos nemzetközi sporteseményt rendezhet Magyarország. Mustapha Larfaoui, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA), Nory Kruchten, az Európai Úszó Szövetség (LEN) és Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke aláírta ugyanis azt a háromoldalú szerződést, amely szerint hazánk rendezheti a 2010. évi úszó, műugró, szinkronúszó és hosszútávúszó Európa-bajnokságot. A Parlament Delegációs-termében megrendezett eseményen részt vett Bajnai Gordon miniszterelnök is. A kormányfő elmondta, hazánknak erőt kell merítenie az ilyen sikerekből a ránk váró nagyobb feladatok előtt.


Larfaoui úr szerint a múltunk predesztinál minket arra, hogy ismét mi fogadhassuk az úszósport élvonalának kiemelkedő képviselőit. Gyorsan tegyük hozzá, hogy a papírosok aláírásával már nemcsak múltunk és jelenünk, hanem jövőnk is van.

Ez utóbbi megjegyzés a szervezőknek is eszébe juthatott, hiszen a magyar úszósport elmúlt éveinek legsikeresebb tagjai is megjelentek a hivatalos aláírásnak helyt adó Delegációs-teremben. Güttler Károly, Darnyi Tamás és Kovács Ágnes a közelmúltat, míg Gyurta Dániel és Cseh László a jelent és a jövőt képviselte vasárnap délután.

Egészen biztos, hogy a 2006-os margitszigeti Eb sikeres lebonyolítása, illetve úszóink fantasztikus teljesítménye az utóbbi években elősegítette a sportág vezetőinek döntését. Bajnai Gordon, országunk nemrégiben kinevezett miniszterelnöke kiemelte, hatalmas dolog, hogy jövőre Budapest és Balatonfüred adhat otthont a versenynek.

„Olyan városokat előztünk meg, mint Moszkva vagy Róma. Nagy siker ez az országnak és a városoknak is. Ez az esemény is hozzájárulhat ahhoz, hogy az ország ismét higgyen magában, hogy visszaszerezze azt az önbizalmat, amely méltó hozzá a múltban a sportpályán és minden más téren elért eredmények alapján, és amelyre támaszkodva kilábalhat a jelenlegi válságból.“

A miniszterelnök bejelentette, hogy a kormányzat minden elvárható segítséget megad a szervező-bizottságnak, pénzügyi téren 400 millió forinttal támogatják az Eb-t, és „jogi, biztonsági valamint lelki vonatkozásokban is.“

A most aláírt szerződés értelmében immáron végleges, hogy az eseményre 2010. augusztus 4. és 15. között kerül sor a Margitszigeten, a hosszútávúszás versenyeit pedig Balatonfüreden rendezik meg.

„Már az első, 1926-os kontinenstornát is a magyarok rendezték. Tudom, hogy milyen rangos eseményeket rendezett korábban az országuk. Tudom, hogy mekkora energiákat fektettek bele és milyen színvonalas versenyeknek adtak otthont önök” – udvariaskodott a Nemzetközi Szövetség elöljárója, Mustapha Larfaoui.

Kovács Attila
Bajnai Gordon veszi át Nory Kruchten ajándékát Fotó: Kovács Attila


Nory Kruchten LEN-elnök is úgy vélekedett, hogy megérdemelten tér vissza a sportág élvonala hazánkba. Az Európai Szövetség vezetője beszéde végén még arra is szakított időt és energiát, hogy megajándékozza Bajnai Gordont egy a számára készíttetett szoborral.

„Remélem, talál helyet neki az irodájában” – mondta nagy mosollyal Kruchten úr, aki bizonyos benne, hogy jól döntöttek, amikor hazánknak adták a rendezés jogát.

Bizonyítani fogunk, efelől nincs kétségünk!

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu