Gyurta hajszállal maradt le a bronzról

Szerző: SHLétrehozva: 2012. július 29. 21:22
Gyurta Dániel 59,53-as országos csúccsal a negyedik helyen végzett 100 méteres mellúszásban a londoni olimpián, négy századon múlott a bronz. Cameron van der Burgh brutális idővel, új világrekorddal nyert, dél-afrikai-ausztrál, amerikai dobogó. Gyurta fő száma a 200 mell lesz.


A 200-on kétszeres világbajnok 23 éves magyar úszó bronzérme mindössze négy századon múlt, ugyanis a harmadik, amerikai Brendan Hansen 59.49 másodperc alatt csapott célba. Gyurta szombaton előbb 59.76-ra, majd 59.74-re javította a magyar rekordot, amelyen a vasárnapi döntőben tovább faragott.

A számot a dél-afrikai Cameron van der Burgh 58.46 mp-es világcsúccsal nyerte, a második az ausztrál Christian Sprenger (58.93 mp) lett.

A legutóbbi két olimpián győztes japán Kitadzsima Koszuke csak az ötödik helyen nyúlt be a célba.

Kozma Dominik megjavítva délelőtti egyéni csúcsát a tizedik helyen végzett az elődöntőben, így nem jutott döntőbe 200 méteres gyorsúszásban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Magyar úszóérem nincs, csak pontszerzés
Kis Gergő és Hosszú Katinka is lecsúszott az éremről a szombat esti számában, így előzetesen ugyan számítottunk rá, de az úszóink mégsem szereztek érmet szombaton. Erre legnagyobb esélye Cseh Lászlónak volt, aki azonban döntőbe...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: gyurta_daniel
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu