Főtáblás magyarok a Bajnokok Ligájában

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 25. 14:36
Győzött a Szeged férfi vízilabdagárdája a Bajnokok Ligája vasárnapi zárómeccsén a pekingi olimpiai bajnok Varga Dénessel felálló horvát Primorje Rijeka ellen, így csoportelsőként került a 16 csapatos főtáblára. A Vasas férfi vízilabdacsapata a második helyen végzett a Bajnokok Ligája zágrábi selejtezőcsoportjában, ezzel pedig a legjobb 16 közé jutott, miután vasárnapi zárómérkőzésén hat góllal nyert a mindhárom fellépésén vesztes görög Panathinaikosz ellen.


A selejtezőcsoport négy szereplőjének az Újszegedi sportuszodában rendezett körmérkőzéses küzdelmében az már szombaton eldőlt, hogy a hazai együttes továbbjutott, ennél fogva a vasárnapi összecsapás tétje egyedül a kvartett első helye volt.

A nyitányt Varga Dénes és a szegediek gólpárbaja jelentette, a horvátok magyar sztárja az első négy találatból hármat jegyzett, az első kettő – a nyitónegyedben - vendégvezetést, a harmadik – a második játékrészben - 4-4-es állást eredményezett, míg a félidőre 6-6-tal vonulhattak el a csapatok.

A folytatásban 6-8 után a háromgólos Somogyi szépített, Juhász pedig büntetőből alakított a 8-9-re az állást, de egyenlíteni csak a negyedik negyed elején sikerült a légiós Younger révén (9-9).

A másik légiós, Kayes is rászolgált a pénzére, hiszen a legvégén – három másodperccel a dudaszó előtt! - ő lőtte be a Szeged győzelmét, egyszersmind csoportelsőségét jelentő tizedik hazai gólt.

Az első kettő a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata között folytatja, az orosz és a szerb csapat pedig átkerült az Eurokupa mezőnyébe.

Az F-csoportból való továbblépéshez a BL-selejtezőből az angyalföldi együttesnek az is kellett, hogy a horvátországi torna befejező összecsapásán a hazai Mladost Zagreb ne kapjon ki nagyon az olasz Savonától.

Ez megtörtént: a vendéglátók 10-10-es döntetlent játszottak az itáliaiakkal, ami előbbieknek elég volt a csoportgyőzelemhez, utóbbiak viszont így csak harmadikok lettek, s a negyedik helyezett Panathinaikosszal együtt átkerültek az Eurokupa mezőnyébe.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐK:
D csoport, 3. játéknap:
Szeged-Beton VE – Primorje Rijeka (horvát) 10-9 (2-2, 4-4, 2-3, 2-0)a magyar
csapat góldobói:  Somogyi 3, Kunac 2, Hegedűs, Török, Juhász, Younger, Kayes 1-1 
A négyes másik vasárnapi mérkőzésén:
Sturm 2002 (orosz)-Crvena zvezda (szerb) 13-10 (1-1, 3-3, 4-3, 5-3)
A csoport végeredménye: 1. (és főtáblás) Szeged-Beton VE 9 pont, 2. (és főtáblás) Primorje Rijeka (horvát) 6, 3. Sturm 2002 (orosz) 3, 4. Crvena zvezda (szerb) 0
F csoport (Zágráb), 3. játéknap:
TEVA-Vasas-UNIQA – Panathinaikosz (görög) 11-5 (4-2, 2-0, 4-1, 1-2)
a magyar csapat legeredményesebbje az egyformán 3 gólos Katonás Gergő és Steinmetz Ádám volt
A csoport végeredménye: 1. (és főtáblás) Mladost Zagreb (horvát) 7 pont, 2. (és főtáblás) TEVA-Vasas-UNIQA 6, 3. Savona (olasz) 4, 4. Panathinaikosz (görög) 0

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu