Felfüggesztett büntetést kapott Ujlaky

Szerző: MTILétrehozva: 2008. október 28. 16:26
Egy évre kizárta a magyar válogatottból és ugyanennyi időre eltiltotta a hazai szövetség versenyein való részvételtől a tőröző Ujlaky Virginie-t a Magyar Vívószövetség (MVSZ) fegyelmi bizottsága. Az fb ugyanakkor - figyelembe véve a felmerült enyhítő körülményeket - a szankciók végrehajtását egy évre felfüggesztette. A nem jogerős döntésről az MVSZ tájékoztatta az MTI-t.


A fegyelmi testület - amely szeptember 26-án az ügy első tárgyalása alkalmával Ujlaky álláspontja ismeretének hiányában nem tudott döntést hozni - újabb tanúk meghallgatását követően a keddi harmadik fordulóban arra a megállapításra jutott, hogy Ujlakyt az ellene felhozott vétségek jelentős részében felelősség terheli.

Az MVSZ azért kezdeményezett fegyelmi eljárást vele szemben, mert megítélése szerint a pekingi olimpián nem volt megfelelő a hozzáállása, nem segítette csapattársait, egyes cselekedeteivel egyenesen hátráltatta az együttest.

Ujlaky a játékokon tartalék volt, csak a csapatversenyben kapott szerepet csereként, egyéniben nem vívott.

A Franciaországban nevelkedett tőröző nem ment el az első meghallgatásra, észrevételeit és az üggyel kapcsolatos álláspontját a megelőző napon, késő délután juttatta el az MVSZ irodájába, francia nyelven.

Ebből adódóan a fegyelmi bizottságnak akkor nem volt lehetősége az anyag megismerésére, ezért döntött úgy dr. Torday Kálmán, a bizottság vezetője, hogy nem zárja le az ügyet.

Idő közben újabb tanúkat hallgatott meg az fb, most kedden pedig Ujlaky és a játékokra őt elkísérő édesanyja szóbeli verzióját is megismerhette a testület.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu