Érmekben bízunk a világbajnokságon!

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 30. 11:24
Az elmúlt évek gyakorlatától eltérően nem hat, hanem hét napon keresztül tart majd szerdától az öttusázók világbajnoksága a kínai Csengtuban, a célok ezzel együtt változatlanok: minél több számban az első három között végezni.


Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány még a múlt csütörtöki elutazás előtt az MTI-nek azt mondta, a férfiakkal szemben ezúttal is kicsit komolyabb az elvárás, nekik elvileg minden számban dobogón kellene végezniük, ugyanezt a nők esetében úgy lehetne megfogalmazni, hogy legyenek versenyben az érmes helyezésekért.

A sportág nemzetközi szövetségének létesítményeiben zajló megmérettetéseken ezúttal kétfős vegyes csapatok versengésére is sor kerül. A tavalyi, londoni vb-n egyetlen napon bonyolították le a kétfős férfi és a női váltók viadalát, most viszont külön napon férfi és női triók versenyeznek majd a vegyes duók küzdelmét követően.

Tavaly Marosi Ádám győzött, s a Marosi, Németh Róbert, Tibolya Péter összeállítású csapat is első lett, míg a Kovács Sarolta, Gyenesei Leila, Vörös Zsuzsanna hármas harmadikként végzett. Sok éve először utóbbi már nem lesz ott a vb-n, a nyár elején ugyanis bejelentette: visszavonul. A kontinensviadalon a magyaroknak a hagyományos verseny nem sikerült, a két váltót viszont megnyerték.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu