Eldőlt: negyeddöntős Vasas, kieső Eger

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 7. 21:50
Miután a TEVA-VasasPlaket és a Partizan Beograd is hozta a kötelező győzelmet, a továbbjutást illetően a lényegi kérdések már a negyedik fordulót követően eldöntettek a férfi vízilabdázók Euroligájának D csoportjában. Földi László együttese a Komjádiban kiütötte a francia CN Marseille csapatát, míg Gerendás György gárdája, az Eger férfias küzdelemben adta meg magát a szerb fővárosban.


EUROLIGA, D CSOPORT, 4. FORDULÓ
TEVA-VasasPlaket - CN Marseille (francia) 16-6 (5-1, 5-0, 4-1, 2-4)
Komjádi uszoda, 1000 néző
V.: Rak (horvát), Nonnekes (holland)
VASAS: Nagy V. – Varga Dénes 4, Steinmetz 1, Kis G. 2, Varga Dániel 1, Hosnyánszky 3, Kovács R. 2, Csere: Jónás (kapus), Vörös, Katonás, Kállay 1, Takács B., Tóth M. 2
MARSEILLE: Garsau – Basics 2, Bodegas, Audon 3, Jablonski, Tromler, Fabry, Csere: Aspar (kapus), Crousillat 1, Tomasevics, Vernoux, Camarasa, Simon
Partizan Beograd - Eger 11-9 (1-2, 4-0, 3-2, 3-5)

 

VASAS-MARSEILLE

Franciaországban a hazai együttes alaposan meglepte a magyar bajnokot, Tromler Miklós vezérletével 3-0-ra meglépett. Úgy tűnt, a csak döntetlent elérő Eger mellett a Vasas is „megfázhat” a Marseille vendégeként, de az elején két büntetőt is elhibázó piros-kékek időben kapcsoltak, végül simán, 10-6-ra nyertek.


Szombaton úgy kezdett Földi László vezetőedző csapata, hogy tudta, győzelem esetén már a továbbjutás közvetlen közelébe kerül. A Vasas fergetegesen nyitott a Komjádiban, Steinmetz Barnabás húzásból szerzett vezetést, majd Varga Dénes és Hosnyánszky Norbert is eredményes volt. Ezután szépített a francia gárda Chousillav révén, de ezzel csak még jobban felpaprikázta a hazaiakat.

Kovács Róbert és Varga Dumi újabb két gólt vágott, majd a második felvonásban is remekül védekezett a Vasas, a túloldalon pedig ismét az ifjabbik Varga, majd kétszer Tóth Márton járt túl a kapus eszén. Hatalmas volt a különbség az európai topcsapat és a középmezőny tagja között, ez még akkor is igaz, ha egyszer-kétszer azért rontott is a favorit.

A hazaiak kapusa, Nagy Viktor egy pillanatra sem lazított, így a második felvonásban gólt sem kapott, míg a tizedik Vasas-találatot Kis Gábor szerezte. A meccs felénél 10-1 állt az eredményjelzőn, ilyen különbségre ritkán akad példa az Euroligában!!!


A harmadik felvonást a tökéletesen lövő, negyedszer eredményes Varga Dénes nyitotta, vagyis gyorsan összejött a „közte tíz”. Edzőmeccs jelleget öltött a találkozó, amelyen Hosnyánszky ötméterese után örülhetett ismét a különbség. Varga Dániel valószínűleg „megunta” öccse remeklését, mindenestre rövid gólcsend után óriási bombát ragasztott a franciák kapujának közepébe. Igazi pólósuli volt, ínyenceket is kielégítő teljesítményt nyújtott a nagy előny tudatában is pörgő Vasas. Egy perccel a negyed vége előtt Audon büntetőből szépített, több mint két felvonásnyi gólcsendet megtörve.

Kállay Márk is belőtte a maga gólját, majd az utolsó felvonásban Nagy helyett már Jónás védett. A fiatal kapust Audon gyorsan felavatta, A végére a franciák kissé feljöttek, kihasználták lehetőségeiket, Audon, majd Basic is eredményes volt. Igaz, a túloldalon Kovács és Kis is gólt szerzett, a Vasas pedig fölényes győzelmet aratott, amely már szombat estére továbbjutást ért.

PARTIZAN BEOGRAD-EGER

Az Egernek csak a győzelem adhatott igazi reményt a folytatásra, de ehhez hatalmas bravúrra lett volna szüksége a szerb fővárosban. Igaz, a magyarországi találkozón a vendégek csak a végén mentettek pontot, de előtte Budapesten múlták felül a Vasast.

A belgrádi első negyed szépen alakult, Prlainovics találata után kétszer is emberelőnyt használt ki az egri együttes. Mindkétszer Kiss Csaba lőtt a hálóba, így 2-1-re vezettek a vendégek. A második felvonás már rémálomszerűen alakult, Gerendás György vezetőedző csapata sorra hagyta ki a helyzeteket, míg a túloldalon Vujaszinovics, Prlainovics, Filipovics, végül Mitrovics vette be Szécsi kapuját. Kezdett elúszni a mérkőzés, pedig a magyarok derekasan küzdöttek.

A nagyszünet után feltámadt a ZF Eger: kétszer is eredményes volt Varga II Zsolt. Úgy tűnt, akár az egyenlítés is összejöhet, de Prlainovics újból mattolta Szécsit, így 6-4-re alakult az állás. Sajnos, ezután ismét hazai gólnak örülhetett a közönség, Filipovics győzte le a vendégek kapusát, majd Gocsics növelte az előnyét. A harmadik felvonás végén Varga talált ismét, immáron harmadszor a kapuba, így maradt némi remény a záró negyedre (8-5).

Az utolsó szakasz pocsékul kezdődött, ugyanis Filipovics ismét gólt suhintott, úgy tűnt, minden eldőlt. Szerencsére az egriek nem adták fel, Szécsi lehúzta a rolót, a másik oldlaon pedig Kiss, Decker, majd kettős előnyből Nyéki is eredményes volt (9-8). De tovább nem tartott a csoda, pedig támadhatott az egyenlítésért a Gerendás-csapat. Prlainovics és Vasovics volt eredményes, így végképp eldőlt a mérkőzés. Az utolsó gólt a vendégek szerezték, de Feltham találta már nem befolyásolt semmit, a Partizan ismét csoportelső, az Eger pedig kiesett.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu