Egy bíró, aki játékosként ment a mennybe

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 21. 13:40
Tizenkét év után először nem vett részt a válogatott nyári felkészülésében Molnár Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi klasszisa. Furcsa érzés. Nemcsak nekünk. Saját magának is. Rutinja, tapasztalata szinte pótolhatatlan a csapat számára. A Papesz becenévre hallgató centerfenomén a SportHirado.hu-nak elmondta, bízik korábbi társai éremszerzésében és nem bánja elhatározását.


Horvátországi nyaralása közben is szívesen vette érdeklődésünket Molnár Tamás. Ő ilyen. Kis túlzással, bárkivel bármikor kedélyesen elbeszélget. Ne feledjük, egy kétgyermekes apukáról és nem utolsó sorban egy háromszoros olimpiai bajnok világklasszisról beszélünk.

Egy világklasszisról, aki a tavalyi pekingi diadal után úgy döntött, átadja a teret a fiatalabb generációnak. Szécsi Zoltánnal, Biros Péterrel és Kiss Gergellyel ellentétben nem vállalta az újabb négyéves ciklust a londoni ötkarikás játékokig. Hogy milyen érzés kintről figyelni a csapatot, arra ő adta meg a választ.

$$jatekos$$

„Furcsa érzés a nyarat nem a válogatottal tölteni, ez biztos. De nincs rossz szájízem a döntésem miatt. Igazándiból akkor lett volna értelme folytatni és akár a világbajnokságot is vállalni, ha egészen 2012-ig kitartok. Ezt azonban már nem vállaltam. Elfogadtam ezt a helyzetet."

A kétkapus edzéseken és néhány felkészülési mérkőzésen már játékvezetőként is bizonyító Papesz helyét Kis Gábornak, azaz "Kicsinek" kell elfoglalnia. 

„Gábornak már van megfelelő nemzetközi tapasztalata, évek óta szerepel a válogatottban. Remélhetőleg a vb-re is formába kerül. Ami a másik centert, Hárai Balázst illeti, neki nem lesz könnyű dolga, hiszen sokáig sérült volt és kevesebb a rutinja is. Mindenesetre nem féltem őket" - mondta a Vasas klasszisáról, illetve korábbi klubtársáról Molnár. 

Kovács Anikó
Papesz számára felejthetetlen emlék a májusi gála Fotó: Kovács Anikó

Nehéz pótolni olyan játékosokat, mint Kásás Tamás, Benedek Tibor vagy éppen a nyáron szülővárosába, Szegedre hazatérő Molnár. Papesz szerint ennyi idő alatt képtelenség is, ám bízik a fiatalokban.

„Én tizenkettő, Kása tizennégy, Tibi húsz évet töltött el a nemzetközi vízilabdában. Ilyen rövid idő alatt nem lehet pótolni ezt a tapasztalatot. De nem féltem a srácokat, fel fognak nőni a feladathoz. Benne van a csapatban az éremszerzés lehetősége. Igaz, most a szerbek veresége kicsit felborította a terveket, hiszen ha jól tudom Dénesék úgy számoltak, a spanyolokkal kell majd játszaniuk a legjobb négybe jutásért. Így sem lesz gond szerintem, Biros Peti és Kiss Gergő jól össze fogja majd a csapatot. Ráadásul a mezőny is kiegyenlítettebb" - latolgatta az esélyeket a nemrégiben vitorlázóként is bemutatkozó pólós, aki legutóbb a májusi margitszigeti vízilabda Aranygálán ugrott a vízbe. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu