Eger-előny a bajnoki döntőben

Szerző: MTILétrehozva: 2014. május 9. 20:33
A címvédő Eger két góllal győzött a hazai medencében játszó Szolnok ellen a férfi vízilabda-bajnokság döntőjének első mérkőzésén. A három győzelemig tartó párharcban az Eger 1-0-ra vezet.


OB I, döntő, 1. mérkőzés:
Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP VSC - ZF-Eger 8-10 (2-2, 2-2, 2-2, 2-4)
G.: Aleksic 4, Mitrovic 3, Pásztor 1, illetve Bátori, Kovács G., Biros 2-2, Zalánki, Bedő, Gór-Nagy, Hárai 1-1

Az alapszakaszgyőztes Tisza-parti alakulat élni akart pályaelőnyével, s azonmód nekiesett az ob I legutóbbi idényében éppen az ő legyűrésével aranyérmes vendégcsapatnak, ezzel együtt az egri gárda szerzett vezetést a világbajnok Bátori Bence lövése nyomán (0-1). Az egyenlítés sem váratott sokáig magára, majd a gólkirályjelölt szerb Stefan Mitrovic újabb találata nyomán már a hazaiaknál volt az előny. Ám még az első szünet előtt betalált az Eger is (2-2).

A második nyolc percben sem nőtt egy gólnál nagyobbra a különbség, mindkét - egy másik szerb légiós, Milan Aleksic révén megszületett - hazai találatra érkezett egri válasz. Előbb Bátori (3-3), majd a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter egyenlített távoli bombával (4-4).

A második félidő felvezetéseként itt is, ott is esett gól (5-5), majd hosszú idő után megint a vendégek vezettek: a hevesiek világbajnokai közül Gór-Nagy Miklós volt jókor jó helyen (5-6). Megtorpant a Szolnok, hibát hibára halmozott, de az Eger sem tudott élni a lehetőségeivel. Négy másodperccel az utolsó szünet előtt megtört a jég: a triplázó Mitrovic kapáslövése célba ért (6-6).

A befejező negyedben Kovács Gábor előbb egy vitatható - mintha teljes terjedelmével nem jutott volna túl a labda a gólvonalon -, majd egy vitathatatlan gólt szerzett, 8-6-ra elhúzott az Eger. Aleksic büntetőből szépített, de kisvártatva Biros a jobb felső sarokba pattintott (7-9). A jobban összpontosító Eger innen már nem engedte ki kezéből a meccset, sőt csattanó gyanánt még a vb-aranyérmes center, Hárai Balázs csavart a szolnoki kapuba, Aleksic szépítő gólja már mit sem ért (8-10).

A döntő második összecsapását hétfő este rendezik Egerben, 19.30-tól.

Címkék: ZF Eger
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu