Bronzért játszhatnak a magyar lányok

Szerző: MTILétrehozva: 2013. június 5. 15:15
A magyar női vízilabda-válogatott a szerdai elődöntőben kikapott az oroszoktól a Világliga Pekingben zajló nyolccsapatos szuperdöntőjében, így csütörtökön a harmadik helyért játszhat az Egyesült Államok csapatával.


Merész András szövetségi kapitány együttese jól kezdett, Antal Dóra pattintotta a vezető gólt a bal felső sarokba, ám - egy elrontott büntető után - az oroszokhoz került át az előny, amit megtartottak az első szünetig. A második negyedben hosszú percekig érintetlenek maradtak a kapuk, majd az oroszok kétszer is betaláltak, Keszthelyi Rita három másodperccel a félidő előtt szépített (5-3).

A harmadik játékrész egy hosszan tartó hideg zuhannyal ért fel, mivel a tavalyi Európa-bajnoki bronzérmes, londoni olimpiai negyedik magyar válogatott teljesítménye alaposan visszaesett, miközben a 2012-es olimpiai hatodik oroszok sorra eredményesek voltak, s meg sem álltak 10-4-ig. Miskolczi Kitti és Menczinger Kata révén a részhajrá sikeres volt (10-6), ám a meccs képe alapvetően nem változott a befejező nyolc percben sem. A rivális húzta az időt, vagy ha kellett, begyötörte szükséges góljait, s megőrizte a biztos győzelemhez szükséges előnyt, végül három találattal kerekedve felül Merész András csapatán.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu