Bravúrsikert aratott a címvédő Vasas

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 15. 13:23
Hiába vezetett már 4-0-ra és 5-2-re is a vendég Vasas, az alapszakaszgyőztes Eger talpra állt, 5-5-re, majd 6-6-ra alakította az eredményt. Végül a vendégek ismét lépéselőnybe kerültek, a végén pedig szerencsés védekezéssel megőrizték a minimális "fórt". Így Földi László csapata 2-1-re vezet a férfi vízilabda-bajnokság döntőjében, egy sikerre áll attól, hogy sorozatban negyedszer legyen aranyérmes.


 

VÍZILABDA OB I DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Eger–Vasas 6–7 (0–3, 2–2, 3–1, 1–1)
Gólszerzők: Bárány 2, Hárai 2, Biros, Binder, ill. Varga Dénes 2, Kis G. 2, Vörös, Katonás, Hosnyánszky

A finálé első egri felvonását 5 méteres párbaj után nyerték a hazaiak, a szerdai folytatásban azonban hatalmas pofont kaptak. A Vasas teljesen "szétszedte" az ellenfél támadójátékát, ezt mutatta a 6-2-es végeredmény. Ilyen kevés gólt még egyik csapat sem dobott a rájátszás két évtizeddel ezelőtti bevezetése óta!

A harmadik találkozón is rémisztően kezdett Gerendás György együttese, az első negyedben ismét nem talált Nagy Viktor kapujába. A túloldalon viszont háromszor zörgött Szécsi Zoltán hálója, majd a folytatásban már 4-0-ra vezetett a Vasas. 

Ezután fordult a kocka, egy perc alatt Biros Péter és Bárány Attila is eredményes volt, megkezdődött a hevesiek hosszú hajrája. Hosnyánszky Norbert ugyan még  betalált (2-5), de ezután már az egriek akarata érvényesült. A harmadik negyedben már 5-5 állt az eredményjelzőn, minden kezdődött előlről.

Ekkor Varga Dénes lett a főszereplő, két góljával eldöntötte a találkozót. Jövő szombaton a Vasas bajnok lehet, ha győz a Szőnyi úti uszodában.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu