BL: a Honvéd is csoportelsőként a 16-ban

Szerző: SH/MTILétrehozva: 2011. október 9. 13:31
A Szolnok után a Honvéd is csoportgyőztesként lépett tovább a legjobb 16 közé a férfi vízilabda Eurokupában. A Kőér utcaiak hazai medencében a német Würzburg vasárnapi leiskolázásával biztosították be elsőségüket triójukban.


 

Eredmény,  N csoport, 3. nap :
Groupama-Honvéd - Würzburg (német) 21-4 (6-0, 6-0, 6-1, 3-3)
a magyar góldobók: Angyal 5, Szivós, Tóth 4- 4, Hárai, Hangody, Salamon 2-2, Kovács P., Kovács R. 1-1

A nyolcaddöntőbe jutásért zajló budapesti tornán a magyar együttes - miután szombaton 15-12-re verte az orosz Sturmot - a zárónapon a csoport hozzá képest szerény játékerejű tagjával találkozott, ennélfogva nem a győzelem, csupán a siker nagysága lehetett kérdéses.

A tudáskülönbség a mérkőzés elején nem jött ki azonnal, az álmos kezdést követően aztán lassan beindult a Honvéd-henger.  Különösen - a második félidőben már pihenő - Szivós Márton volt elemében, aki az első negyedben háromszor is eredményesnek bizonyult, s végül négy gólig jutott, de remekelt Tóth Márton és a válogatott center, Hárai Balázs is, a fiatalok közül pedig az öt találattal záró Angyal Dániel dicsérhető a leginkább.

A rivális ugyanakkor összesen négy gólra volt képes, és sokat elárul az erőviszonyokról, hogy csak a harmadik negyed hajrájában, 23 percnyi játék után, 17-0-nál szépített a Würzburg - a Honvéd-védelem sziklaszilárdságának bizonyítékaként is.

Mindkét mérkőzésének megnyerésével a magyar gárda csoportgyőztesként lett tagja a LEN Kupa örökébe lépett Eurokupa nyolcaddöntős mezőnyének. Az állva maradt együtteseket jövő vasárnap sorsolják össze párokba, s mivel mind a Szolnok, mind a Honvéd elsőként jutott tovább, így csak csoportmásodikat, vagyis elvben gyengébb ellenfelet kaphat, emellett egymással nem kerülhet szembe a két magyar alakulat.

AZ N CSOPORT VÉGEREDMÉNYE:
1. Groupama-Honvéd 6 pont, 2. Sturm 2002 3, 3. Würzburg 0
Az első kettő folytathatja a 16 között.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu