Betliztek a magyar ászok Sanghajban

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 31. 10:19
Sikerekben gazdag utolsó napban reménykedtünk, de ezt az "elvárást" már csak Kis Gergő (1500 m gyors) és a 400 m vegyesen ötödik idővel döntős Verrasztó Dávid teljesítheti. Cseh László, valamint Hosszú Katinka ugyanis nem jutott be a nyolcas fináléba 400 m vegyesen, s sajnos ugyanígy járt a hellyel-közzel azért megfelelően teljesítő Jakabos Zsuzsanna is. Szomorúan kezdődött ez a vasárnap, talán délután más lesz a helyzet.


 

Pedig hosszú éveken át éppen ez a szám volt Cseh László legfőbb felségterülete, olimpián volt érmes, világ- és Európa-bajnokságot is nyert, utóbbi eseményen nem is egyszer. Ezúttal is bizakodva vártuk az előfutamot, titkon talán abban is bíztunk, Michael Phelps távollétében legalább második lesz majd. Nem az előcsatározások során, hanem a döntőben. Ehhez képest a 22. időt úszta, 4:22.26-tal esett ki.

Sajnos a Rómában éppen 400 m vegyesen diadalmaskodó Hosszú Katinka ismét elmaradt a várakozásoktól! A magyar szakemberek szerint felkészítetlen klasszis csak 15. lett, esélye sem volt a döntőre.  Két évvel ezelőtti aranyérmes 4:42.96-ot teljesített, még az összesítésben 10. Jakabostól (4:38.84) is alaposan elmaradt.

A magyarok hangulatán azért javított Verrasztó Dávid, aki a nagy esélyes Ryan Lochte futamában indult, 4:15.01-gyel lett összességében ötödik.

 

KISS LÁSZLÓ: EZ EDDIG NEM A MI NAPUNK VOLT:
„Ez eddig nem a mi napunk volt – foglalta össze a vasárnap reggeli történéseket Kiss László szövetségi kapitány.- Cseh Lacival nem tudom, mi történt, Verrasztó Dávid teljesítménye rendben volt, Hosszú Katinka nincs felkészítve, Jakabos Zsuzsanna pedig ilyen mellúszással nem lehet eredményes vegyesen. A férfiváltónk ennyire volt most képes. Meglátjuk, mit hoz az este, bízunk Verrasztó Dávidban és az 1500 döntőjében induló Kis Gergőben.” (MTI)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu