Bárdosi Sándorral ötödik lett a CSABI

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 6. 18:50
Rendhagyó módon nem a döntőt és még csak nem is a bronzmérkőzést, hanem az ötödik helyért vívott találkozót övezte a legnagyobb figyelem a felnőtt birkózó csapatbajnokságon, amelyen az olimpiai ezüstérmes Bárdosi Sándor, az Európa-bajnoki ezüstérmes Óváry László és a vb-ötödik, Eb-hatodik Elekes Endre nevével fémjelzett Csepeli Amatőr Birkózó Iskola látványos technikai elemek sorát felvonultatva, játszi könnyedséggel győzte le az Érdi Spartacust. Ismét bizonyítottak az egykori honvédos öregek, újfent borsot törve fiatalabb riválisaik orra alá. A dobogón BVSC, Kecskemét, Eger volt a sorrend. A lelátón helyet foglalt olimpiai bajnokunk, Majoros István is (Athén 2004, kf. 55 kg).


Fotó: Kovács Attila

 

Az előbb korongfeldobás, majd pedig golyóhúzás névre keresztelt orosz rulett korában már-már elszoktunk a nagy ívű dobásoktól, a fordított emelésektől, a látványos pörgetésektől és billentésektől a birkózósportban.

Éppen ezért kuriózum a Csepeli Amatőr Birkózó Iskola színrelépése, hiszen az újonnan alakult egyesület felnőtt csapatát zömében olyan hosszú kihagyás után visszatérő vén rókák alkotják, akik a sportág szeretetéért léptek ismét szőnyegre, egy-egy közönségcsalogató trükkért pedig nem kell a szomszédba menniük.

Akciópontokban ezúttal sem volt hiány, egy-egy tetszetős tusgyőzelem után pedig a Tatai úti csarnokot betöltő hangorkán a régi idők hangulatát idézte. A tapsvihar pedig igen gyakran a CSABI-drukkerek táborából érkezett.

Volt kikért szurkolni, hiszen az olimpiai ezüstérmes Bárdosi Sándor, az Európa-bajnoki ezüstérmes Óváry László és a vb-ötödik, Eb-hatodik Elekes Endre is versenyzett, de Mohácsi László, Czeiler Zoltán, Szűts Zoltán, Várvédy Zsolt, Lángh Rajmund, Bóna Csaba és Meleg Gábor is dresszbe bújt.

Az első fordulóban két hatos csoportban küzdöttek a klubok a továbbjutásért, a szombati helyosztókon mindkét ágról a legjobb négynek volt jelenése, a kilencediktől a tizenkettedik pozícióig pedig a pozitív pontok alapján alakult ki a sorrend.

A budapesti és a kecskeméti csoport erőviszonyairól sokatmondó adat, hogy valamennyi párban a fővárosi körből kvalifikáló fél nyert.

A klasszisát legutóbb a 120 kilogrammosoknál is megcsillantó Bárdosi Sándor ezúttal 96 kilóban mutatta meg magát, kötöttfogásban és szabadfogásban is gond nélkül hozta a kötelező győzelmet.

Érdekesség, hogy az 55 kilósoknál Óváry Lászlónak egyik fogásnemben sem akadt ellenfele, így egyik esetben sem volt más dolga, minthogy beballagjon a szőnyeg közepére, hogy aztán a bíró magasba emelje a kezét.

A CSABI simán verte az Érdet az ötödik helyért, mint ahogy a bronzmeccsen a tavalyi győztes Eger felülmúlta a Vasas II.-t, a döntőben pedig a BVSC a Kecskemétet.

A hírös városiak dolgát nehezítette, hogy nem szerepeltethették új igazolásaikat, ráadásul sérültjeik is voltak.

A csepeliek úgy lettek ötödikek, hogy csupán a címvédőtől és a bajnoktól kaptak ki. Megsüvegelendő teljesítmény ez egy 35 éves átlagéletkorú csapattól.

A 2008-AS BIRKÓZÓ CSAPATBAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE:
1. BVSC-Dega-Tát
2. Univer KTE
3. Egri VSE
4. Vasas II.
5. CSABI
6. Érdi Spartacus
7. Vasas I.
8. Orosházi MTK
9. Dunaferr SE
10. Kaposvári NSE
11. Dél-Zselis SE
12. Sziget SC 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu