Bajnoki arannyal teljes a gyűjtemény

Szerző: MTILétrehozva: 2012. június 24. 19:39
Kasza Róbert győzelmével zárult a vasárnapi férfi verseny az öttusázók budapesti országos bajnokságán.


 

Az olimpiai induló Kasza ezerpontos vívással kezdett, két percen alig kívül úszott, 1140 pontot lovagolt, s a lövészetes futásnak az élről nekivágva a kombinált számban megőrizte pozícióját.

„Első bajnoki címemet szereztem, ami ráadásul egyesületemnek, a KSI-nek is az első egyéni bajnoki címe" - mondta a verseny után az MTI-nek Kasza.

„Külön örülök annak, hogy ezzel teljessé vált a gyűjteményem, minden korosztályban nyertem bajnokságot. Jól vívtam, nemcsak az eredménnyel vagyok elégedett, hanem érzésre is jól ment. Egyéni rekordot úsztam, lovaglásban nehéz feladatot oldottam meg, ugyanis sikerült jó pályát mennem egy olyan lóval, amellyel előttem ’befejeltek’. A kombinált szám volt már jobb is, de ebben a melegben megfelelő eredményt értem el. Mivel Marosi Ádámmal ketten képviseljük a magyar színeket a férfiversenyben az olimpián, és ő most nem volt itt, szinte kötelezőnek éreztem, hogy bizonyítsak" - tette hozzá.

Kasza Róbert a győzelemért átvehette az első magyar olimpiai bajnok csapat tagja, Kovácsi Aladár által alapított vándorserleget.

A nyílt ob mezőnye nemzetközi volt: érkezett versenyző Olaszországból, Csehországból, Mexikóból, Szlovákiából, Nagy-Britanniából és Chiléből. Közülük a mexikói Oscar Soto végzett a második helyen, de az ő eredménye a bajnoki sorrendbe értelemszerűen nem számított bele.

Az ob ezüstérme a május eleji, római világbajnokságon kulcscsonttörést szenvedett, mostanra felépült Tibolya Péternek, a bronz pedig Demeter Bencének jutott.

A Kaszához hasonlóan olimpiai induló Marosi Ádám légúti betegsége miatt nem indult.

Címkék: Kasza Róbert
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu