Az Egernél az előny a döntőben

Szerző: MTILétrehozva: 2014. május 15. 20:48
Az otthon elvesztett első, majd idegenben megnyert második meccs után a harmadik csatában, hazai medencében újfent kikapott a Szolnok az Egertől a férfi vízilabda-bajnokság döntőjében, így összesítésben 2-1-re a hevesi gárda vezet a három győzelemig tartó párharcban. Az aranycsata negyedik összecsapását hétfőn 19.15 órától rendezik Egerben.


döntő, 3. mérkőzés:
Szolnoki Dózsa-Eger 6-8 (3-2, 1-0, 2-4, 0-2)
G.: Aleksic, Hosnyánszky 2-2, Gocic, Vörös  1-1, illetve Biros 3, Salamon 2, Varga II. Zs., Graham, Bundschuh 1-1

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 az Eger javára.

Az első gólt a háromszoros olimpiai aranyérmes egri csapatkapitány, Biros Péter dobta, de emberelőnyből elég hamar egyenlített a házigazda (1-1). Később 2-2-re alakult az állás, majd negyedzárás gyanánt az olimpiai és világbajnok Hosnyánszky Norbert távolról talált be (3-2).

A második játékrész közepéig kellett várni az újabb gólra, ezt a Szolnok szerezte (4-2), utána viszont itt is, ott is eltékozolták amúgy bőséges lehetőségeiket a csapatok.

A nagyszünetet követően 4-3-ra felzárkózott az Eger, de a szolnoki Milan Aleksic akcióból visszaállította a korábbi különbséget (5-3). A szintén másodszor eredményes Salamon Ferenc emberelőnyből szépített, majd a vendégegyüttes Biros révén előbb ledolgozta a hátrányt, aztán pedig vissza is vette a vezetést (5-6). A negyed utolsó mozzanataként Hosnyánszky mutatta meg, miért is számít klasszis játékosnak (6-6).

A befejező játékrészt egri találat vezette fel, majd Bundschuh Erik jóvoltából 8-6-ra elhúztak a hevesiek. A szolnoki csapat helyzeteiből egyet sem értékesített, nyert a bajnok, és előnyösebb helyzetből várhatja a folytatást.

Címkék: ZF Eger
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu