Az ausztrálokat és az esőt is legyőztük

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 10. 20:42
Az esélyesek győzelmét hozta az első nap a tizennegyedik alkalommal megrendezett Unicum Kupa férfi vízilabdatornán: az olimpiai bajnok magyar válogatott 9-6-ra nyert Ausztrália ellen, míg a szerbek 14-6-ra múlták felül a németeket. Kemény Dénes szövetségi kapitány együttes végig nagy csatát vívott, csak az utolsó másfél percben növelte előnyét egy találatról. Ennél feltétlenül többet kell nyújtani Kiss Gergőéknek a szombati, szerbek elleni összecsapáson.


Nem állíthatjuk, hogy verőfényes napsütésben kezdődött volna el a XIV. Unicum Kupa a Margitszigeten. A fővárosunk szívében lévő Hajós Alfréd Sportuszoda környékén azonban az eső és a szél ellenére is gyűltek az emberek.

Háromszoros olimpiai bajnok válogatottunk fellépése előtt remek előjáték volt a szerbek és a németek csatája, amelyből a déliek jöttek ki jobban - főként rutinjuknak köszönhetően. Ekkor még reménykedtünk, hogy a mieink meccsére már nem kell előkapdosnunk - majd ugyanazzal a lendülettel összecsuknunk - az esernyőnket.

Az égiek azonban nem velünk voltak, játszani viszont így is kellett. Ha pedig már ott voltunk, remekül kezdtünk. Előbb Biros Péter talált be, majd Kiss Gergely sem kegyelmezett. Nem hagyták annyiban az ausztrálok, gyorsan egalizáltak két emberelőnyös szituáció végén. Az első negyed 3-3-as végeredménye megfelelt a játék képének. A másodikat meg inkább felejtsük is el... Kiss Gergely bombáján kívül nem volt sok értékelhető momentum. A közönség is inkább magával volt elfoglalva ezekben a pillanatokban. Volt, aki buborékokat fújt, és volt olyan is, aki eső elleni csákót hajtogatott magának unalmas perceiben.


Kovács Attila
Nem volt egyszerű dolga Szivós Mártonéknak Fotó: Kovács Attila

Fordulás után ismét kezünkbe vettük az irányítást és Dr. Kiss triplázása után már háromgólos előnyt tudhatott magáénak Kemény Dénes együttese. Ez azonban csak a látszat volt, a rengeteget hibázó magyar válogatott számára a zárórészben jött a feketeleves. Előbb büntetőből szépítettek a vendégek, majd feljöttek egyetlen gólra.

Ami ezután jött, arra nem lehetnek büszkék Varga Dénesék, ziccereket hibáztak és pontatlanok voltak. Biros ejtése, majd Dumi bombája után azonban megnyugodhattunk. Lélektanilag fontos győzelemmel hangoltunk tehát a szombati, szerbek elleni csatára. Ennél feltétlenül több kell majd a balkániakkal szemben...

UNICUM KUPA, ELSŐ FORDULÓ:
MAGYARORSZÁG-Ausztrália 9-6 (3-3, 1-0, 3-1, 3-2)
Góldobók: Kiss 3, Varga Dénes, Biros 2-2, Kis, Varga Dániel 1-1, ill. Whalan 3, Dyson 2, Richardson 1.
Emberelőny - gól: 7/2, ill. 8/3
Ötméteres - gól: 1/0, ill. 1/1
A másik mérkőzésen:
Szerbia-Németország 14-6

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu