A legifjabb királyfi is felnő egyszer

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 9. 08:05
Mindössze huszonkét éves, de már megjárta a legmagasabb csúcsot is: olimpiai bajnok lett Pekingben. Varga Dénes szemtelenül fiatalon tört be a rutinos vízilabdázók közé és követelt magának helyet - testvérével együtt - a Benedek Tibor, Kásás Tamás és Molnár Tamás fémjelezte válogatottban. Miután utóbbiak visszavonultak, illetve pihennek, Dumi lehet az újjáalakított nemzeti csapat egyik alappillére. Erről és a mögöttünk hagyott bajnoki idényről is beszélgettünk vele a csapat első, a római világbajnokságra hangoló edzésén a Margitszigeten.


- Mennyit vett ki önből a mögöttünk hagyott szezon?

- Én személy szerint nagyon is érzem a hosszú bajnoki széria hatásait. Elég fárasztó sorozaton vagyunk túl. Most szerencsére, ez az első edzés egészen könnyűnek volt mondható. Szinte meg is lepődtem. Persze, ez még csak ráhangoló jellegű tréning volt.

- Habár hosszú volt az idény, sikerült bajnoki címmel zárniuk. Hogyan értékeli az elmúlt évadot?


- Sikeres év volt egyértelműen, hiszen megnyertük a bajnokságot. Az viszont mindenképpen ront az összképen, hogy csalódást okoztunk az Euroligában. A győzelemért harcoltunk, ami végül nem jött össze. Amikor megkaptuk a Reccót, kicsit elgondolkodtunk, hogy egyébként is meg kell verni a legjobbat. Nekünk sikerült már a döntő előtt összekerülnünk a papíron legesélyesebb, legjobb csapattal. Miután az itthoni meccsünket elveszítettük, így odakint hárommal kellett volna nyernünk. Sikerült ugyan egy bravúros, egygólos győzelmet aratnunk, így azonban még fájóbb a hazai fiaskónk.

Kovács Anikó
Varga Dénes a bajnoki döntőt követően sem hazudtolta meg önmagát Fotó: Kovács Anikó


- Érezték a terhet, amely az esélyesség miatt nehezedett önökre?

- Nem volt gond vele. Annál inkább az első meccsen elszenvedett vereséggel. Az kicsit elgondolkodtatott minket. A probléma az volt az első találkozóval, hogy az elődöntő utolsó meccséhez képest túl későn volt. Szerencsére sikerült behúznunk az ötödiket és megnyernünk a bajnokságot.

- Itt a válogatottban tele van fiatalokkal keret. Tudják majd pótolni a most visszavonult vagy éppen pihenő nagyságokat?

- Nagyon nagy klasszisokról van szó, de én úgy látom, hogy az itt lévő fiatalabb játékosok elég jók ahhoz, hogy képviseljék Magyarországot. Előbb vagy utóbb ők is beérnek és egyre feljebb léphetnek.

- Akkor újabb sikeres négy év elég nézhetünk?


- Benne van a pakliban.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu