51 aranyérmet nyertünk!

Szerző: MTILétrehozva: 2011. július 3. 18:55
Kiemelkedően sikeresen szerepeltek a magyar speciális olimpikonok Athénban, a vasárnap zárult 13. nyári világjátékokon, amelyen nem kevesebb mint 51 aranyérmet szereztek.A múlt szombaton kezdődött eseményen részt vett 76 magyar sportoló a több mint félszáz győzelem mellé 32 ezüst- és 25 bronzérmet gyűjtött.

A kosárlabda- és labdarúgótornákon kívül - melyekben egyaránt második lett a válogatott - minden sportágban jutott a legfényesebb éremből is a magyaroknak: asztaliteniszben 5, atlétikában 2, bocsában 5, bowlingban 3, erőemelésben 12, görkorcsolyában 6, cselgáncsban 2, kerékpárban 5, úszásban 3, tollaslabdában 4 és tornában szintén négy első helyet értek el a piros-fehér-zöld színeket képviselő sportolók.

Az egész küldöttség legeredményesebb versenyzője Katona Barnabás volt, aki négy aranyérmet nyert az erőemelők között. Négy sikert csak ő ért el, háromszor pedig négyen állhattak a dobogó tetejére: Orsós István és Juhász Dávid erőemelésben, Mayer Barbara és Gáva Zsolt görkorcsolyában volt "ellenállhatatlan".

A magyar versenyzők ünnepélyes fogadását kedden 10 órakor tartják a Vasas Sport és Tánc Centrumában.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu