Zárate: Esküszöm, passzolni fogok

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 3. 11:01
INTERJÚ. Sok gólpasszt ígért az átigazolási piac zárónapjának egyik, ha nem a legnagyobb igazolása, az immár Inter-játékos Mauro Zárate a klub tévécsatornájának adott első, hosszabb interjújában, amelyben néhány merész kérdést is feltettek neki. Ha kell, edző lesz a Lazio korábbi primadonnája, akitől azért váltak meg Rómában, mert túl egyénieskedőnek tartották a játékát. A Sasok szurkolói nem így gondolták, tüntetést is szerveztek elengedése miatt.


–Sokak véleménye, hogy Zárate nehezen szabadul a labdától, de a statisztikák ennek ellentmondanak. Akkor most mi az igazság?
–Volt vagy kilenc asszisztom az elmúlt szezonban. Erre nem mondanám, hogy kevés.

–Internacionális helyett Internazionale. Úgy tudtuk, az utolsó napokban a nemzetközi piacon is keresték. Hogyhogy mégis az Internél kötött ki?
–Azt hittem, Londonban folytatom (az Arsenal lehetett az, a szerk.), úgy tűnt, le is zárulhat az az ügy, aztán jött a lehetőség, hogy az Interhez igazoljak. Az Internek pedig nem lehet nemet mondani.

–A Lazio sportigazgatója szerint ön akart elmenni. Meg tudja erősíteni?
–Beszéltünk a mesterrel, és azután vált számomra egyértelművé, hogy itt nincs maradásom. Új kihívásra volt szükségem. Hogy miről folyt a diskurzus, az maradjon az én titkom. Soha nem fogom elmondani.

–Ami a jellemét illeti, nehéz embernek tartják... Igaz ez?
–Soha nem volt komolyabb problémám a csapattársaimmal, a sajtó fújja fel ezeket a dolgokat.

–Hat kiló túlsúllyal kezdte az előszezont. Mi a helyzet most?
–Ez teljesen normális, Argentínából jöttem, a vakációról, ahol nagyon jókat ettünk a barátaimmal. Két hét alatt leadtam mindent, és készen állok a játékra.

–Melyik poszton játszik a legszívesebben?
–Nekem mindegy. Ha azt mondják, legyek edző, akkor az leszek.

–A Twitteren azt írta, hogy születőben az új Zárate. Mit értett ez alatt?
–Nem hiszem, hogy különösebben változtatnom kellene bármin is, de többet meg akarok mutatni abból, mit is tudok. Sokkal többször keresem majd passzokkal a társakat.

–Nagy felelősség Eto'o utódjának lenni?
–Eto'o nagyszerű futballista, aki az összes csapatánál megállta a helyét. Ez már egy új szezon, foglalkozzunk inkább ezzel. Forlán és én különböző stílusú játékosok vagyunk, de a lényeg egy, hogy jól menjen az Internek és nyerjen a csapat.

–A Lazio szurkolói nem felejtik el önt, tüntettek is az eligazolása ellen...
–A szurkolók mindent tudnak arról, hogy is volt az én történetem a csapatnál. Csak hálával tartozom nekik, amiért ilyen jól érezhettem magam a klubnál.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu