Yannick becserélése hozta a KTE-diadalt

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 23. 17:02
A Magyar Kupa legjobb 16 közé jutásáért lejátszott mérkőzésen a másodosztályú Erzsébeti SMTK 4-0-s vereséget szenvedett hazai pályán az élvonalban szereplő Kecskeméti TE ellen. Tomiszlav Szivics együttese esélyeshez méltó játékkal, simán verte fővárosi riválisát.


 

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA, 4. FORDULÓ:
ESMTK – KECSKEMÉTI TE 0-4 (0-2)
Ady Endre u., 200 néző. Vezette: Pánczél K. (Viszakai L., Kiss Z.)
ESMTK: Bonica – Agócs, Czakó, Füzi K., Élő (Samuel, 46.) – Vörös D., Péter A. (Lázár, 73.), Nagy D., Tvaruska – Ujhegyi, Tarcsa (Szabó G., 46.). Vezetőedző: Menczeles Iván.
KECSKEMÉTI TE: Tóth Z. – Koszó, Gyagya, Koncz, Nagy J. – Menyhárt (Montvai, 60.), Alempijevics, Szavics (Némedi, 46.), Hegedűs Á. – Kormos (Yannick, 36.), Rusvay. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.
Gólszerzők: Alempijevics (38.), Rusvay (43.), Némedi (63.), Yannick (90.)
Sárga lap: Nagy J. (51.)

Ellentétes előjelekkel várta a kedd délutáni Magyar Kupa-mérkőzést a másodosztályú ESMTK és az élvonalbeli Kecskeméti TE. Az erzsébetiek ugyanis a Jászberény elleni 2-0–s győzelemmel, míg a lilák a Haladással szembeni 3-1–es idegenbeli vereséggel hangoltak a 16 közé jutásért folyó kupameccsre.

 

Persze ettől függetlenül az NB I-es vendégek számítottak az összecsapás esélyeseinek, s Tomiszlav Szivics vezetőedző még azt a luxust is megengedhette magának, hogy két legjobb formában lévő csatárát, Montvai Tibort és Csordás Csabát a kispadra ültesse.

 

Hiányuk nem is igazán érződött, hiszen a kecskemétiek tudásbeli fölénye teljes mértékben kidomborodott az első félidőben. A vendégek jószerével akkor alakítottak ki helyzetet, amikor csak akartak, igaz, sokáig csak a jobbnál jobb lehetőségek elpuskázásában jeleskedtek.

 

Szivics mester a 36. percben aztán meg is elégelte támadójának, Kormos Lászlónak a sok hibáját és helyette Yannick Mbengono Ondoát küldte pályára. A lila-fehérek futballja ettől rögtön felpezsdült, a csere némi szerkezeti változtatással is járt, a kameruni futballista ugyanis a középpálya bal oldalán kapott lehetőséget, míg Hegedűs Ádám ment föl Rusvay Gergely mellé csatár pozícióba.

 

Az ESMTK-nál sokkal veszélyesebben futballozó vendégek fölénye a 38. percben érett góllá, amikor az alapvonal közeléből a jobb oldalon visszagurított labdát a középen érkező Alekszandar Alempijevics váltotta gólra. A vezető találatot a szünet előtt nem sokkal követte a második KTE-gól, ekkor a bal oldalon előretörő Yannick pontos centerezését értékesítette Rusvay.

 

A második félidőben az ESMTK bátrabban futballozott, Menczeles Iván cseréi új lendületet adtak a piros-fehérek futballjának - ennek ellenére a 63. percben egy remekbe szabott vendégkontra végén a védők mögé bejátszott labdát a szünetben beálló Némedi Norbert váltotta gólra, 0-3-ra alakítva az eredményt.

 

A hazaiak minden tiszteletet megérdemelnek, mert még háromgólos hátrányuk tudatában is mentek előre, helyzeteket alakítottak ki, felső kapufát rúgtak. A mérkőzés azonban mégis KTE-góllal ért véget, a hazaiak kapusa által középre kiütött labdát ugyanis Yannick ügyes mozdulattal húzta be a léc alá.

 

EDZŐSZEMMEL:
Menczeles Iván: Erőnkből ma csak ennyire futotta. A második félidőben ugyan voltak helyzeteink, de nem tudtuk azokat kihasználni, mert képtelenek voltunk kellően regenerálódni a vasárnapi bajnokink után. Gratulálok a Kecskemétnek a továbbjutáshoz!
Tomiszlav Szivics: Ebből a mérkőzésből csak arra fogunk emlékezni, hogy a klub kilenvenkét éves története során először került a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé. A mai játékunkkal nem vagyok elégedett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu