Wenger kiállt a potyakapus mellett

Szerző: SHLétrehozva: 2012. szeptember 17. 10:17
Wojciech Szczesny az Arsenal gyenge pontja volt a hétvégi bajnokin, Arsene Wenger bizalma azonban töretlen, és nem rakja vissza a kapuba Vito Mannonét. A menedzser a második félidőben már pozitív jeleket is látott.


 

Az Arsenal gálázva, 6-1-re nyert szombaton a Southampton ellen, feltűnő volt azonban, hogy Wojciech Szczesny milyen bizonytalanul álldogál a kapufák között.

A lengyel kapus egyenesen gólt ajándékozott a Szenteknek az első félidő végén, egy gyengécske beadást épp az ellenfél játékosa elé ejtett, akinek már csak az üresen maradt kapuba kellett passzolnia.

Arsene Wenger ugyanakkor nem szedte le a keresztvizet a hálóőrről, és néhány baki miatt nem ülteti le a kispadra. Időt ad neki.

„Wojcieché az egyes mez addig, ameddig meg nem változtatom a véleményem. Ez ilyen egyszerű. Ezért állhatott vissza a kapuba sérülése után” – kezdte mondókáját a francia mester.

„Nem cserélheted le a kapusod minden alkalommal, ha hibázik, mert az azt jelentené, hogy csak három rossz kapus közül választhatsz. Fontos az önbizalom.”

A kritikus hangokat csak tovább erősítette, hogy Szczesny sérülése nyomán Mannone jutott szóhoz a Stoke és a Liverpool ellen, és mindkétszer remekül állta a sarat. Ez azonban mit sem változtat Wenger álláspontján.

„Szczesny talán túl nagy terhet rakott magára, amiért Mannone olyan jól védett azon a két meccsen, de a második félidőben már számottevően jobban teljesített a Southampton ellen.”

Az Ágyúsok kedden a Montpellier-vel meccselnek a BL-ben, míg a bajnokságban a Manchester Cityhez látogatnak vasárnap.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu