Wenger: Képmutató a Chelsea

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 2. 14:10
Arsene Wenger szerint képmutatásra vall, hogy a Chelsea elfogadta az UEFA pénzügyi szabályrendszerét, hatalmas adóssága ellenére mégis horrorösszeget költött az átigazolási piac zárónapján. Az Arsenal menedzsere ráadásul úgy véli, a nagybevásárlás még csak most következik a Kékeknél.


 

Az UEFA száműzné azokat a csapatokat az európai kupaporondról, amelyek nem tartják be a pénzügyi szabályokat, és tetemes adósságot halmoznak fel.

A Chelsea jókora vesztesége ellenére támogatta az európai szövetség javaslatát, a téli átigazolási piac utolsó napján mégis nyélbe ütött két bombaigazolást Fernando Torres és David Luiz megvételével. Arsene Wengernél ez kiverte a biztosítékot.

„A Chelsea támogatta a pénzügyi fair playt, de reggel bejelenti 70 millió fontos veszteségét, majd délután kiad 75 millió fontot két játékosért. Mi ebben a logika? Én nem látom benne” – mondta az Arsenal mestere.

A szakember hozzátette, némileg meglepte a városi rivális költekezése, hiszen az elmúlt években egyáltalán nem volt jellemző rá.

„Egy jó ideig a senkiföldjén volt (a Chelsea tulaja, Roman) Abramovics, aztán egyszer csak előbukkant, és ismét nagy pénzt tett a klubba. Ez azt vetíti előre, hogy a nyáron talán még nagyobb bevásárlásra lehet számítani.”

És hogy Wenger hol volt a piac zárásakor, január 31-én? „A karosszékemben ültem, és érdeklődéssel figyeltem a történéseket” – nyilatkozta a szakvezető.

Való igaz, az Arsenal igazolások terén nem volt túlzottan aktív a télen: mindössze egy japán tehetséget, Mijaicsi Rjót cserkészte be, majd adta azon nyomban kölcsön a Feyenoordnak.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu