Viszlát, Brazília! – írja a török sajtó

Szerző: MTILétrehozva: 2012. október 17. 16:54
"Ebből elég, Avci, elég!" - ehhez hasonló címekkel kommentálta a török sportsajtó a kedd esti török-magyar meccset, amelyet 3-1-re elvesztettek. Az újságírók úgy látják, a török csapat végképp eljátszotta az esélyt, hogy kijusson Brazíliába.


A török sajtó egyöntetű felháborodással rögzítette, hogy az ország labdarúgó-válogatottja kedden vereséget szenvedett a magyar csapattól, s ezzel komolyan veszélybe került világbajnoki részvétele.

A török csapat az eddigi négy vb-selejtezős mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni, hármat pedig elvesztett.

"Szégyen" - címmel jelent meg a HaberTürk című napilap beszámolója. "A Romániától elszenvedett vereségünkkel elszállt a 2014-es vb-részvételre vonatkozó reményünk. Tegnap Magyarországon három pontot vesztettünk és a becsületünket" - olvasható a cikkben.

"Botrány" - véli egybehangzóan a Fanatik című sportújság és a népszerű napilap, a Vatan, miközben a Milliyet szakírója szerint a török csapat "köznevetség tárgya lett".

"Futballunk tényleg eltűnt. A szövetségünk prémiumokkal motiválja a játékosokat, de ez nem elég" - fogalmaz az újságíró, aki Abdullah Avci szövetségi kapitány távozását követeli.

"Ebből elég, Avci, elég!" - üt meg hasonló hangnemet a Sabah, amely szerint a török csapat az elmúlt húsz év leggyengébb teljesítményét nyújtotta eddig a selejtezős csoportkörben, s ezzel el is szállt a továbbjutási esélye. "Viszlát, Brazília" - összegzi a cikkíró a kialakult helyzetet.

Maga a szövetségi kapitány kedd este, a 3-1-es budapesti vereséget követően így nyilatkozott: "Nem gondolom, hogy le kellene mondanom, nem tettünk semmi olyat, ami szégyen vagy bűn lenne."

A csoportban a 12 pontos hollandok állnak az élen, őket a magyarok és a románok követik egyformán kilenccel, míg a törököknek és az észteknek három pontjuk van, az andorraiak pedig eddig még csak vereségeket gyűjtöttek.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu