Videoton: egy győzelemre a kupatavasz

Szerző: SHLétrehozva: 2012. november 21. 19:43
Amennyiben vissza tud vágni csütörtök este a szeptemberi 3-0-s fiaskóért a Genknek, abban az esetben az Európa-liga 32 legjobb csapat közé jut a magyar labdarúgó NB I legutóbbi kiírásának ezüstérmese, a Videoton. Brockhauser István a Genk egykori magyar kapusa élet-halál harcot vár. A belgákat szintén jól ismerő Anderlecht-védő, Juhász Roland szerint sebezhető lesz a vendégvédelem, jók az esélyei a Vidinek a hőn áhított három pont megszerzésére.


A magyar csapat számára sorsdöntő lehet az utolsó fordulós hazai meccs a Genk ellen, ha sikerül nyerni, akkor már nem lehetne kiütni a ringből a Vidit, mivel a két nagy rivális egymás ellen játszik az utolsó fordulóban (és csak az egyik nyerhet, ha döntetlen lenne az a meccs, akkor pedig egy esetleges minitabella is kedvezne Torghellééknek).

Július 19-e óta tart a fehérváriak El-kalandja, most mérföldkőhöz érkezhetnek. Legutóbb nyolc éve élte meg magyar futballcsapat a kaputavaszt Európában, a DVSC-t a Bruges állította meg az UEFA-kupa 3. fordulójában.

Kétszeres bajnoknak, és kétszeres kupagyőztesnek mondhatja magát a Genkkel, öt címet gyűjtött be az Újpesttel, és most nagyon várja, mire megy majd egykori csapatával az NB I utolsó mohikánjával a nemzetközi porondon. A játékosként tízszeres válogatott hálóőr, Brockhauser István jelenleg az újpestiek technikai igazgatója, és a Het Beland van Limburg című lapnak nyilatkozott várakozásairól.

"A Videoton és a Genk klasszikus ki-ki meccset vív majd egymással. Aki nyer, az átvészeli a telet Európában. Aki veszít, az nagy bajba kerül" - nyilatkozta Brockhauser, aki elmondta, szívesen emlékezik vissza a genki időszakára, és a mai napi libabőrös lesz, ha a Lokeren elleni búcsúmeccsére gondol, ahol 24 ezren tapsoltak neki állva.

"A Videoton kis költségvetéssel dolgozik, de ebből a maximumot hozza ki, a havi bérrek 15 és 25 ezer euró között mozognak. A vezetőedzője, Paulo Sousa nem túl népszerű Magyarországon a bírókkal történt összetűzései miatt. Temperamentumos edző, le sem tagadhatná, hogy portugál."

Juhász Roland, a Genk egyik ádáz belga riválisának, az Anderlechtnek volt az alapembere a elmúlt években, sajnos ebben a szezonban csak a cserepadot koptatja, szinte biztos, hogy eligazol a nyáron.

A magyar válogatott középhátvéd szerint jó esélyekkel pályázik a Videoton a győzelemre, erről a vidi.hu-nak beszélt.

"Nem gondolom, hogy a Vidi hazai pályán kizárólag a védekezésre koncentrálna, hiszen három ponttal már továbbjuthat. A genkiekkel kapcsolatban pedig még azt is el tudom képzelni, hogy abban bíznak, az utolsó fordulóban, hazai pályán mindenképpen kiharcolják majd a továbbjutást. Persze biztos, hogy a belgák nagyon motiváltak lesznek, szóval jó kis meccsre számítok. Az első mérkőzés eredménye nem tükrözi híven a valóságot. A lelátóról figyeltem azt a találkozót, egyáltalán nem volt az olyan sima, mint amit végül a végeredmény mutatott. A Vidi pedig már a csoportkör két mérkőzésén mindenki számára egyértelművé tette, hogy hazai pályán nagyon erős, félelmetesen ellenfél" - aki szerint a Genk belga szinten üde színfolt remek támadójátékával, de a védőit viszonylag könnyedén zavarba lehet hozni.

A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. KRC Genk 4 2 2
0 8:4 4 8
2. VIDEOTON FC 4 2 0
2 5:5 0 6
3. FC Basel 4 1 2
1 4:4 0 5
4. Sporting CP 4 0 2
2 2:6 -4 2
Címkék: Racing Genk
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu