Vermaelen elhagyná az Arsenalt

Szerző: SHLétrehozva: 2013. október 15. 09:37
Thomas Vermaelen, az Arsenal belga védője és csapatkapitánya idén eddig csak marginális szerepet töltött be a csapatban, miután összesen három meccsen lépett pályára a 2013/2014-es szezonban, abból pedig csak egyetlen bajnokin. Nem kertelt, elárulta, hogy ha nem kap rendszeres játéklehetőséget, januárban elgondolkozik a váltáson.


 

Thomas Vermaelen évek óta meghatározó szerepet tölt be az Arsenalnál, Arsene Wenger menedzser tavaly nyáron nem véletlenül adta neki a csapatkapitányi karszalagot. Azonban idővel kikerült az első csapatból, egyrészt sérülése miatt, másrészt a francia tréner elégedetlen volt a teljesítményével.

Az Ágyúsok védelmének közepén egyre inkább a Per Mertesacker - Laurent Koscielny párost favorizálta és favorizálja az új szezonban is, akik meg is szolgálták a bizalmat. A 27 éves belga védőt természetesen aggasztja a helyzet, nem is alaptalanul, mert ha részt akar venni a jövő évi világbajnokságon, akkor rendszeresen játszania kellene.

"Akkor gondolkozom el a távozáson, ha szükséges, és nincs más megoldás. Januárig még van pár hónap - mondta a játékos a Daily Mailnek. - A mostani nyilván nem éppen a legjobb helyzet a számomra, mert ha sosem játszom, nem tudom, hogyan fogok menni a vb-re. Mindenki azt kérdezi tőlem, hogy aggódom-e, de valójában nem."

"Beszéltem a menedzserrel, de hogy ott mi hangzott el, az kettőnk között marad. Abban bízom, hogy a helyzetem egy szempillantás alatt változhat, akár holnap, vagy a következő hétvégén. Januárban újra leülünk beszélni, talán másképp, de készen állok arra is."

Thomas Vermaelent 2009-ben igazolta le az Arsenal az Ajax csapatától, és a 2010/2011-es szezont kivéve, amikor Achilles-ín-sérülése miatt szinte az egész szezont ki kellett hagynia, meghatározó szerepet töltött be a csapatban. Eddig 132 meccsen játszott az együttesben, 15 gólt szerzett középső védőként, és öt gólpasszt adott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Októberig kidőlt az Arsenal csékája
Nem lehet felhőtlen az Arsenal öröme a 7-0-s indonéziai és a 7-1-es vietnami győzelmet követően, hiszen három hónapra kidőlt a védelemből Thomas Vermaelen, aki fáradásos törést szenvedett derekában - írja a Goal.com....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu