Vébégyőztesekkel áll ki Baszkföld

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 29. 18:18
Teltházas futballünnep várható szerda este 20:45-től a bilbaói Katedrálisban, a San Mamésben, ahol három év után ismét pályára lép a baszk futballválogatott. Venezuela az ellenfél. Két világbajnokkal állnak ki a hazaiak, Xabi Alonsóval és Javi Martínezzel.


A válogatottat irányító Jose Angel Iribar, Mikel Etxarri duónak több hiányzással is számolnia kellett, Fernando Llorentét pihenőre fogta a Bilbao, Yestét a szaúdi El-Vaszl, Adurizt a Valencia, Herrerát a Zaragoza nem engedte el. Az utolsó pillanatban a Monaco francia baszk kapusa, Stéphane Ruffier is lemondta a szereplést, akárcsak Carlos Martínez (Real Sociedad). A keret nagy része természetesen a két neves baszk egyletből, az Athletic Bilbaóból és a Real Sociedad San Sebastiánból kerül ki.

Salomon Rondón, César Farías, Miku és Erazo nélkül érkeztek Bilbaóba a vendégek. A két csapat 2006 június 20-án már megmérkőzött egymással, akkor 4-3-ra nyertek a dél-amerikaiak. Utoljára napra pontosan három éve, Katalónia ellen lépett pályára a baszk együttes, 1-1 lett a meccs vége.

A baszk nemzet olyan klasszisokat adott a világ labdarúgásának, mint Didier Deschamps, Txiki Beguristaín, José Mari Bakero, Luis Arconada, Joseba Etxeberría, Rafael Alkorta, Julen Guerrero, Iván Campo, Bixente Lizarazu, Gaizka Mendieta, Andoni Zubizarreta vagy Júlio Salinas. A válogatott történetének legnagyobb győzelme a dán B-csapat elleni 11-1-es siker 1937-ből.

Kedd este Katalónia három világbajnokkal a soraiban győzte le 4-0-ra Hondurast.

A BASZK KERET KLUBCSAPAT SZERINTI BONTÁSBAN
Athletic Bilbao: Javi Martínez, Igor Gabilondo, Fernando Amorebieta, Gorka Iraizoz, Mikel San José, Koikili Lertxundi, Carlos Gurpegui, Markel Susaeta, Gaizka Toquero, Iker Muniain.

Real Sociedad:
Mikel Aranburu, Mikel González, Xabi Prieto, Carlos Martínez, Jon Ansotegi, Joseba Llorente, Zurutuza, Imanol Agirretxe.

Osasuna: Oier Sanjurjo, Asier Riesgo.

Real Madrid: Xabi Alonso.

Toulouse: Pantxi Sirieix (francia baszk).

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Bojan-dupla a Katalónia-Honduras meccsen
Barátságos meccsen Katalónia legjobbjai 4-0-ra verték meg Hondurast. A találkozó utolsó két találata a Barcelona csodacsatára, Bojan Krkic nevéhez fűződik. A hazaiaknál egyébként több Barca-futballista is pályára lépett az...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu