Vb-gól Messitől, meghajolt Bosznia

Szerző: SHLétrehozva: 2014. június 16. 01:55
Nem lesz gondja a továbbjutással Argentínának, amely Bosznia-Hercegovinát verte az F-csoport vasárnapi nyitányán 2-1-re a riói Maracanában. Nem szakadtak meg Kolasinac gyors öngólja után a gaúchók, a délszlávok pedig nem tudták feltörni a védelmet az első félidőben. Aztán jött Messi. 2006 után ismét vb-góllal jelentkezett, amelynek során egy kényszerítővel rázta le Besicet, majd eltáncolt a védőfal előtt. Ibisevic szépítése már nem változtatott a lényegen a hajrábam. Elmondható, hogy helytállt Bosznia, akárcsak a védekező középpályáján szerephez jutó FTC-futballista, Muhamed Besic.


LABDARÚGÓ-VB, F-CSOPORT, 1. FORDULÓ
ARGENTÍNA–BOSZNIA-HERCEGOVINA 2-1 (1-0)
Rio de Janeiro, Maracana, vezette: José Antonio Aguilar (salvadori).

ARGENTÍNA: Romero - Zabaleta, Campagnaro (Gago, 46.), F. Fernández, Garay, Rojo - Maxi Rodríguez (Higuaín, 46.), Mascherano, Di Maria - Messi, Agüero (Biglia, 87.). Szövetségi kapitány: Alejandro Sabella.
Cserepad: Orión, Andújar, Gago, Biglia, E. Pérez, Higuaín, A. Fernández, Demichelis, Palacio, Álvarez, Lavezzi, Basanta.

BOSZNIA-HERCEGOVINA: Begovic - Mujdza (Ibisevic, 69.), Bicakcic, Spahic, Kolasinac - Besic, Hajrovic (Visca, 71.) - Pjanic, Misimovic (Medunjanin, 74.), Lulic - Dzeko. Szövetségi kapitány: Safet Susic.
Cserepad: Fejzic, Avdukic, Vrsajevic, Vranjes, Ibisevic, Susic, Sunjic, Ibricic, Medunjanin, Visca, Hadzic, Salihovic.

G.: Kolasinac (3. - öngól), Messi (65.), ill. Ibisevic (84.)

Sárga lap: Rojo (25.), ill. Spahic (63.)

A talán túlságosan is defenzív felállás és a gyors, szerencsés gól egyszerre azt eredményezte, hogy Argentína elsősorban kontrákra rendezkedett be, miközben a bosnyákok inkább csak kóstolgatni tudták az ellenfelet lövéseikkel, de életveszélyes lehetőségekig nem jutottak. Egy Lulic-fejest azért feljegyezhettünk.

A félidei argentin cserék (védő helyére középpályás, középpályás helyére csatár) jót tettek az albiceleste játékának, de nem a beálló Higuaín, és nem is a másik középcsatár Agüero, hanem a vb-ken eddig összesen egy gólos Barca-csillag, Leo Messi volt az, aki változtatni tudott az eredményen.

Amolyan klasszikus messis gólt szerzett, 30 méterre a kaputól beindulva. Nem tudták lekövetni a mozgását, a labdát a legjobb ütemben kapta vissza Agüerótól és lőtte el precízen, 16-ról.

Bosznia harcosságát dicséri a  szépítő gól a csereként beküldött Ibisevictől, amely azonban a lényegen már nem változtatott.

AZ ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

93.: Vége a mérkőzésnek!

90.: Három perc.

87.: Csere: Agüero helyett Biglia.

84.: GÓÓÓÓÓÓL!!!!!!! IBISEVIC!!!!!!! Kiugratás után, éles szögből, Romero lábai között gurította be. 2-1


77.: Messi emelt be, Higuaínt találta üresen, aki nyolcról magasan kapu fölé fejelt.

75.: Agüero lőtt egy kontra végén az oldalhálóba, ebben több volt.

74.: Csere: Misimovic helyett Medunjanin.

71.: Csere: Hajrovic helyett Visca.

69.: Csere: Mujdza helyett Ibisevic.

65.: GÓÓÓÓÓÓL!!!!!!! MESSI!!!!!! Egy kényszerítő után táncolt el a védelem előtt, 15-ről becsavarta laposan, a kapufát is érintette a labda. 2-0


54.: Reagált Argentína. Agüero kissé takarásból, 13-ról lőhetett a 16-os bal oldaláról nem sokkal Messi felvezetését követően, szinte kilőtte a stadionból.

53.: Hajrovic 18 méteres lövése jobbról, középre ment, csemege Romerónak.

46.: Folytatáááás!!!! Kettőscsere az argentinoknál: Campagnaro helyett Gago, Maxi helyett Higuaín. Átállnak 4-3-3-ra.

45+1.: Vége a félidőnek! Az argentinok nem sokat mutatnak (egy-két Messi- és Di María-megindulástól eltekintve), de fegyelmezetten védekeznek, kordában tartják ellenfelüket.

45.: Egy perc.

43.: Besic lőtt váratlanul közel 30-ról, rosszul találta el, lecsúszott.

40.: Lulic fejelte le a szögletből érkező labdát Romero lába mellé, aki leért, és oldalra ütötte.

33.: Dzeko forgolódott, a 16-os előteréből csavart, erősnek erős volt, de alig volt veszélyes. Kóstolgatják a bosnyákok az argentinokat.

32.: Mascherano 24-ről, középről tüzelt, Begovic paskolta maga elé, de nem rossz helyre.

30.: Maxi Rodríguez csúszott el átlövés közben, jócskán elvétette a célt.

25.: Rojo-sárga.

20.: Messi feltűnően szabad felfogásban játszik, ha kell, a félpályáig jön vissza labdákért.

12.: Hajrovic vett le kissé hosszan egy labdát egyedül kilépve, Romero kapus rögtön takarított, aztán Misimovic harcolt ki szabadrúgást 24 méterre a kaputól, amiből nem lett semmi.

3.: ÖNGÓÓÓÓÓÓL!!!!! KOLASINAC!!!!!! Messi szabadrúgása, a hosszú oldalon pattant be Kolasinac lábáról a labda az alsó sarokba. 1-0


1.: Az ARGENTINOK KEZDTÉK.

Nem kockáztat, csak két csatárral kezd első vb-meccsén Argentína a Ferencváros-játékos Muhamed Besiccsel felálló Bosznia-Hercegovina ellen, a Maracanában, az F-jelű csoportban. Messi és Agüero a pályán, Higuaín és Palacio csere. Mascherano és Maxi bekerült, Gago és Biglia kimaradt. Öten a védelemben. Kövesd élőben a fejleményeket velünk!

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu