Vb-2014: a "halálstadiont" is ajánlják a brazilok a FIFA-nak

Szerző: MTILétrehozva: 2008. október 1. 13:13
A 2014-es labdarúgó-vb házigazdája, Brazília a leendő futballcsúcs egyik színhelyeként a hét ember haláláról elhíresült salvadori stadiont is ajánlja a nemzetközi szövetségnek, a FIFA-nak.


Nevezetesen Bahía állam jelentkezett be azzal a szándékkal, hogy szívesen otthont adna a hat év múlva esedékes világbajnoki meccseknek abban a létesítményben, amelyet a tavaly őszi tragédia után korszerűsítenek, gyakorlatilag teljesen újjáépítve azt.

 

A Fonte Nova Stadionban november 25-én mintegy 60 ezer néző előtt zajlott a harmadosztályú Bahía-Vila Nova összecsapás, amikor leszakadt egy lelátó, sokakat maga alá temetve. A szerencsétlenségben heten meghaltak, és legalább negyvenen szenvedtek kisebb-nagyobb sérüléseket. Az arénát a katasztrófa után az illetékesek rögtön bezáratták, sőt bejelentették, hogy le is bontják.

 

Mostanra azonban változott a helyzet: Bahía kormányzata bejelentette, hogy a múlt század 50-es éveiben megépült stadiont mégsem rombolják le, hanem - mintegy 105 millió dollárnyit áldozva a terv megvalósítására - teljesen modernizálják, s tökéletesen biztonságossá teszik, hogy bekerülhessenek vele a leendő vb-színhelyek közé.

 

Jelenleg túljelentkezés van, mivel 18 város verseng azért, hogy gazdája lehessen mérkőzéseknek a 2014-es brazíliai világbajnokságon. A majdani tornán 10, esetleg 12 település egy-egy stadionjában rendezik meg az összecsapásokat.

 

 
SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Három egymást követő siker. Szerinted kijuthat-e a magyar labdarúgó-válogatott 1972 után ismét az Eb-re?
Persze, mostantól nincs megállás, találkozunk az Eb-n! 11.5%
 
A hollandok más dimenziót képviselnek, becsúszhatunk másodikként - de a pótselejtezőn elvérzünk 24.2%
 
Végre leverjük a svédeket: másodikként, a pótselejtezőben csodát teszünk és kijutunk! 41.5%
 
Miről beszélünk? 22.8%
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu