Van Persie végleg kinőtte az Arsenalt

Szerző: SHLétrehozva: 2013. november 11. 10:10
Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere a vasárnapi, Manchester United elleni rangadó előtt úgy nyilatkozott, hogy számára Robin van Persie mindig a londoni csapat játékosa marad, hiába igazolt 2012 nyarán a riválishoz. A holland csatár tegnap azonban megint betalált egykori csapata ellen, amellyel nemcsak eldöntötte a rangadót, de gólja után úgy ünnepelt, ami egyértelműen jelezte, hogy ő egyáltalán nem ugyanúgy érez, mint a francia tréner.


 

Vasárnap Robin van Persie fejesgólja döntötte el a Manchester United - Arsenal rangadót a Premier League 11. fordulójában, amivel a londoniak ugyan az élen maradtak, előnyük a tabellán azonban már könnyen ledolgozható a közvetlen riválisoknak, és most már a szezont nagyon gyengén kezdő Unitednek is elérhető távolságban vannak.

"Óriási győzelem volt - mondta van Persie, aki új csapatában már harmadik gólját szerezte a régi ellen. - Mindig szeretek pozitívan gondolkodni, és tudom, hogy ha itt akár csak egy pillanatra is rosszul álltam volna hozzá, akkor könnyen lehet, hogy most már 11 pont lenne az előnyük a bajnokságban, és az már szerintem drámai lenne."

"Nem hiszek abban, hogy le lehet győzni egy jó csapatot pusztán azzal, hogy egy-két meghatározó játékos jól játszik. Az egész csapatnak erősnek kell lennie, és mi most pont ilyenek voltunk. Mindenki lezárta a területeket, nézzék csak meg Patrice Evrát, aki minden helyzetben ott volt, mindenre mozdult, de ez az egész hátsó négyesünkről elmondható."

"És ugyanígy játszott a támadószekció, ez volt ma a különbség a két csapat között. A gólt Wazza szöglete után fejeltem be, de szerintem a vállamat is érintette a labda. De nem is érdekel, mivel juttattam a kapuba, nagyon boldog voltam egy ilyen fejes-vállas góllal is." A gólöröme pedig eloszlathatta egykori mestere, Arsene Wenger kételyeit, aki azt nyilatkozta, neki RvP még mindig Arsenal-játékos.

"Tudtuk, nem engedhetjük meg magunknak, hogy kikapjunk ma az Arsenaltól, és hagyjuk 11 ponttal meglépni tőlünk - tette hozzá a United másik támadója, Wayne Rooney a lefújás után. - Ráadásul a többi bajnoki eredmény ma és tegnap... Nos, tudtuk, hogy egy győzelemmel visszajönnénk a bajnokságban, de most tényleg jó pozícióban várjuk a folytatást."

ROBIN VAN PERSIE GÓLJA ÉS GÓLÖRÖME:

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Van Persie rangadót nyert a Unitednek
David Moyes megnyerte első bajnoki rangadóját a Manchester United élén, miután az Old Traffordon 1-0-ra legyőzte az éllovas Arsenalt. A találkozó egyetlen gólját Robin van Persie szerezte, aki szívből jövő ünneplést csapott,...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu