Van Gaal szerelmet vallott az MU-nak

Szerző: SHLétrehozva: 2014. május 8. 22:32
A jövő hét elején nevezhetik ki a Manchester United új menedzserét, aki a jelek szerint csak a vb után léphet munkába, mert jelenleg még a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A 62 éves Louis van Gaal lehet az első MU-edző, aki nem brit és nem is ír nemzetiségű.


"Manchester United? Hát persze, hogy szeretném. Remélem, hogy én leszek a kiválasztott. A világ legnagyobb egyesülete, vonzana egy ilyen kihívás. Ugyanakkor semmit sem szabad elsietni, több megkeresésem is van, a Uniteden múlik minden" - mondta a a Barca, a Bayern és az Ajax korábbi trénere a BBC kérdésére a holland válogatott edzőtáborában.

Az ESPN szerint a jövő hét elején jöhet a bejelentés, az viszont egyelőre nem világos, hogy számítana-e a jelenlegi játékosedző Ryan Giggsre, és ha igen, milyen minőségben.

Az angol sajtó annyira biztos a kinevezésben, hogy már Van Gaal lehetséges átigazolási célponjairól pletykál. A Daily Star például arról ír, hogy két dortmundi sztárt, Mats Hummelst és Marco Reust, valamint Strootman, Fabregas és Kroos közül az egyik középpályást kéri Van Gaal a vezetőktől, akik 200 millió fontot bocsáthatnak majd a rendelkezésére.

Louis Van Gaal egyébként BL-győztesnek, UEFA-kupa-győztesnek, Európai Szuperkupa-győztesnek, Interkontinentális Kupa-győztesnek, kétszeres spanyol bajnoknak, német bajnoknak, négyszeres holland bajnoknak mondhatja magát, és az sem mellékes a referenciái között, hogy olyanok tanulták tőle a mesterséget, mint José Mourinho vagy Pep Guardiola.

Ellentmondást nem tűrő stílusát jól tükrözi az, ahogyan annak idején bemutatkozott az Ajaxnál: "Gratulálnom kell a klubnak, mert leigazolták a világ legjobb futballedzőjét!"

Két Special One egy ligában?

Címkék: louis_van_gaal
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu