Valdés kilépett Casillas árnyékából

Szerző: SHLétrehozva: 2013. március 27. 17:30
VIDEÓVAL! Pedro gólja döntött a spanyolok javára kedd este, a párizsi Stade de France-ban, ami jó eséllyel vb-kijutást érhet majd nekik a végelszámolásnál. A meccs hőse az utóbbi időben sokat kritizált Victor Valdés volt, az ő védései is kellettek ahhoz, hogy a franciák 1993 után ismét vb-selejtezőt veszítsenek hazai környezetben.


Valdés az első félidő végén Ribéry ziccerét fogta ki, a spanyolok vezető gólja után aztán még több dolga lett, Matuidi, Koscielny és Evra próbálkozásánál is bravúrt kellett bemutatnia (igaz utóbbi esetnél aztán lest fújt Kassai).

A 31 éves portás nagyon magabiztos benyomást keltett a sorsdöntő tétmeccsen, és ezúttal a levegőben is ura volt a helyzetnek. Valahogy úgy, ahogy hét éve, az Arsenal elleni BL-döntőben tette ezt, amikor kivédte Thierry Henry szemét, háromszor is megbűvölte a franciát.

Most ismét a Stade de France-ban parádézott, és ismét elévülhetetlen érdemei voltak a győzelemben. Valdés Casillas árnyékában alig több mint egy tucatszor ölthette magára a spanyol mezt, most azonban kilépett onnan. Ha minden így megy tovább, és San Iker nem nyeri vissza a helyét a Real kapujában, akkor nem kizárt, hogy a nyári Konföderációs-kupán is Valdés őrzi majd a vb- és Eb-győztes hálóját.

Nem csoda, ha a Barcelonánál Vilanova egészsége és a BL-menetelés mellett a harmadik számú prioritásnak Valdés szerződéshosszabbítása számít, annak ellenére, hogy a kapus bejelentette, nem újítaná meg 2014-ben lejáró kontraktusát. Az Arsenal és a Liverpool is vinné a nyáron s bár a Barca még győzködi Valdést, ám ha nem jár a sikerrel, a nyáron el kell adnia (máskülönben 2014-ben ingyen távozhat).

VALDÉS VS FRANCIAORSZÁG

I-csoport:
Franciaország-Spanyolország 0-1
(Pedro, 58.)

Az állás: 1. Spanyolország 11 pont/5 mérkőzés, 2. Franciaország 10/5, 3. Grúzia 4/5, 4. Fehéroroszország 3/4, 5. Finnország 2/3

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Fellélegezhet a vb-első, bajban Anglia
VIDEÓK! Begyötörték a győztes gólt a spanyolok a Stade de France-ban, így a vb-címvédő visszavette az első helyet Franciaországtól az I-jelű vb-selejtezős csoportban, kedd este. Paul Pogbának egy percen belül két sárga lapot...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: Víctor Valdés
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu