Uruguay: újabb rendbontások, szurkolók közé hajtott egy teherautó

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 16. 09:42
Egy szurkoló kómába esett, négy rendőr megsérült az uruguayi Nacional és Penarol hétvégi mérkőzése előtt kitört rendbontásban, illetve közlekedési balesetben. Összesen 49 személyt állítottak elő.


Az összetűzés várható volt, éppen ezért négyszáz rendőr igyekezett biztosítani a rendet, de nem sikerült megakadályozni a két tábor egy-egy csoportjának összeakaszkodását. Ekkor 19 szurkolót állítottak elő, majd további harmincat egyéb kihágásokért, így például törvénytelen jegyárusításért, vagy kábítószer birtoklásáért.

Rendőri fellépésre volt szükség a mérkőzés előtt pár perccel a stadionban is, mégpedig a Penarol szurkolóinak fenntartott szektornál.

 

A stadion közelében egy, a gyalogos forgalommal szemben közlekedő kisteherautó mintegy húsz főből álló Penarol-drukker közé hajtott, egyikük olyan súlyosan sérült, hogy kómába esett. A sofőr segítségnyújtás nélkül elhajtott. A mérkőzést a Nacional nyerte 1-0-ra.

 

Az uruguayi bajnokság a helyi szövetség (AUF) döntése alapján a közelmúltban két hétig szünetelt azt követően, hogy november 16-án a Danubio és a Nacional szurkolói beszaladtak a pályára, és egymásnak estek.

 

Az AUF december elején megállapodást kötött a belügyi tárcával és a sportot felügyelő minisztériummal a szurkolók biztonságának szavatolására. Ennek keretében kamerákkal figyelik a történéseket, és fémdetektorokkal igyekeznek elejét venni a pályákra nem való tárgyak bevitelének. Az intézkedések azonban, úgy tűnik, egyelőre nem hoztak értékelhető eredményt.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu