Újpest: kiszállt a többségi tulajdonos!

Létrehozva: 2011. október 11. 12:38
Nehéz helyzetben van a Újpest labdarúgócsapata. A bajnokságban az edzőváltás ellenére nem úgy szerepel, ahogy azt a szurkolók joggal elvárják a nagy múltú klubtól, amely ellen a Nemzeti Sportközpontok (NSK) szolgáltatásidíj- és közüzemiköltség-tartozás jogcímén korábban felszámolási eljárást kezdeményezett. Kedden csattant az újabb pofon: a többségi tulajdonos kiszállt...



Az Újpest FC többségi tulajdonosa, a City Budapest Zrt. közleményben jelezte: nem finanszírozza tovább a klubot, és a pénzügyi mellett az egyéb támogatást is beszünteti.

Egyúttal közölte, hogy Bartha Csabát bízta meg a labdarúgócsapatot működtető kft. eladásával (az üzletrész értékesítéséről a végső döntést egyébként az igazgatótanács hozza meg), továbbá a lehetséges vevővel folytatott tárgyalások sikeres lezárásáig, az új tulajdonos belépéséig, az ügyvezető igazgatónak kell majd biztosítania a kft. folyamatos működését is.

Az újpesti labarúgásból kiszállt cég - mint azt írta - az üzletrész eladásának szándékáról először Újpest önkormányzatát értesítette, amely azonban elutasította a szerepvállalást... 

A Nemzeti Sport múlt pénteken arról számolt be, hogy a többségi tulajdonos tárgyalásokat folytat üzletrésze eladásáról, és nem elképzelhetetlen, hogy a több üzletágban is érdekelt, befektetéssel, valamint vagyonkezeléssel is foglalkozó Wallis Zrt. veszi meg a klubot.

Felhívtuk Bartha Csabát, a kérdéseink azonban megválaszolatlanok maradtak, az ügyvezető ugyanis a közleményben közölteken kívül egyebet nem kívánt mondani. "Ha olyan történik, amelyről feltétlenül tájékoztatnom kell a közvéleményt, azonnal megteszem" - így Bartha.

A City Budapest Zrt. közleményének teljes szövege - itt.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu