Új kulcsembert találtak az olaszok

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 26. 18:01
Nincs szíve hazaküldeni senkit, ezért a Szlovénia elleni kerettel vág neki a kijevi túrának Cesare Prandelli, az olasz válogatott szövetségi kapitánya. Ennek értelmében Daniele De Rossi és Mario Balotelli sem utazik a barátságos találkozóra. Elsősorban a City fenegyerekéről és a ljubljanai hősről, Thiago Mottáról kérdezgették a szakembert a pénteki siker után.


"Ezzel a kerettel utazunk tovább" - mondta Prandelli, aki a várakozások szerint kísérleti tizenegyet küld majd pályára Ukrajna ellen kedd esre, hogy azok is bizonyíthassanak, akik Szlovénia ellen keveset lehettek a pályán vagy a partvonalon kívülre szorultak. Valószínűleg a formáción is változtat a Fiorentina korábbi vezetőedzője. Erről bővebbet azonban csak hétfőn tudunk meg.

A fegyelmi okok miatt száműzött Balotelli és De Rossi tehát biztosan nem lesz ott a keretben, legközelebb Észtország ellen szerepelhetnek júniusban. Prandelli különböző okok miatt keveset dolgozhatott eddig együtt Super Marióval, mindez azonban korántsem jelenti azt, hogy megrendült volna a bizalma benne:

"Balotelli rendkívüli tehetség, de törekednie kell arra, hogy folyamatosan a legjobbat tudja kihozni magából. Ha ez teljesül, nyitva áll előtte az ajtó. Jobbnál jobb edzőkkel dolgozhatott, jobbnál jobb tanácsokat kapott, nem vagyok pesszimista vele kapcsolatban. Hogy kit szoríthat ki? Befejező csatárként számítok rá, Cassanót biztosan nem" - reagált Prandelli.

A Szlovénia elleni meccs hőse az a Thiago Motta volt, aki első tétmérkőzésén rögtön győztes gólt szerzett a válogatottban.

"Thiago Motta technikája brazilos, a mentalitása azonban európai" - kezdte dicséretét az olasz kapitány. "Ebből a szempontból is tökéletesen beleillik a csapatba. Nagyon jó az alapképzettsége, a középpálya bármelyik posztján bevethető. Motta labda nélkül is kiválóan mozog, jól helyezkedik, remek ütemben érkezik fel a támadásokra. Karakteres jellem, klasszis, és ezt a társak tudják a legjobban, őket is inspirálhatja a játéka, a hozzállása. Ő egy referenciapont a csapatban, ha kell, habozás nélkül bejátssza a labdát, ha kell, mélységi bejátszásokkal tűnik ki. Éppen ezért gyakran van játékban. Azt hiszem, új kulcsemberünk van."

SZLOVÉNIA-OLASZORSZÁG 0-1 - VIDEÓ

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu